Russlands president Vladimir Putin har beordret det russiske militæret om å «bevare freden» i utbryterregionene øst i Ukraina. Dette etter at Putin anerkjente de separatistledede regionene Luhansk og Donetsk.
Begge handlingene fordømmes av Ukraina, Norge, USA, EU og en rekke andre land, og påstanden om at styrkene er «fredsbevarende» omtales som latterlig.
Flere land, deriblant Storbritannia, USA, Canada og EU, har varslet omfattende økonomiske sanksjoner mot Russland.
Konflikten mellom Ukraina og Russland går mange år tilbake i tid. De ukrainske regionene Luhansk og Donetsk har vært styrt av prorussiske separatister siden 2014. De siste månedene har situasjonen eskalert.
Fakta om Ukraina
Ukraina er det nest største landet i Europa, etter Russland. Republikken rommer 41 millioner innbyggere, hvis man ikke regner med Krim-halvøya som har vært annektert av Russland siden 2014.
Landet var en del av det russiske imperiet fra slutten av 1700-tallet fram til revolusjonen i 1917, og ble formelt innlemmet i Sovjetunionen fra 1922 til unionens oppløsning i 1991.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger