- Dette er krig, kjære

PARIS (Dagbladet): Sjakalen tordnet i retten etter at forsvarerne hans trakk seg i går. - Dette er krig, min kjære, sa han, og roste sine advokater for deres mot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illich Ramirez Sanchez, alias Carlos, forsøker med alle midler å frata retten integritet og gjøre den til et vestlig undertrykkingsapparat mot arabere.

- Jeg blir framstilt som en blodig svarting med kniv mellom tenna. Juryen lever i en psykotisk verden, raste dandyterroristen, for anledningen iført blåsvart jakke, hvit Lacoste-polo, blått og hvitprikket silkeskjerf i halsen og hvitt skjerf i brystlomma.

Forsvarte seg selv

Sjakalen måtte opptre som sin egen forsvarer etter at hans tre advokater forlot rettssalen i går.

De protesterte mot at arrestasjonen av Sjakalen i Sudan i 1994 ikke blir kjent ugyldig, og mot at han ikke vil innkalle vitner som var sammen med ham den dagen skyteepisoden han står tiltalt for fant sted i 1975.

- Jeg kan ikke stå som garantist for denne juridiske maskeraden, sa advokat Isabelle Coutant-Peyre. Dommeren påla henne å fortsette, men hun nektet plent.

Krig

Carlos erklærte krig mot advokatene, før han fant seg en ny, oppnevnt forsvarer, Olivier Maudrey.

Maudrey ba om en ukes utsettelse for å sette seg inn i saken, men ble avvist.

I mellomtida nøt Carlos å være sin egen advokat, og fant stadig nye argumenter for å trenere rettssaken.

I går ville han ha det til at dommeren var inhabil og hadde et «incestforhold» til den ene sivile parten i saken - organisasjonen SOS-Attentats - som Carlos vil jage fra rettssalen.

Dommer Yves Corneloup ledet etterforskningen av et attentat i 1983, der SOS-Attentats leder ble alvorlig såret.

Flekker

- Hermelinen på kappen din vil få flekker, sa Carlos til dommeren, rasende over ikke å få medhold på dette punktet heller.

Etter alt bråket kom ikke selve saken ordentlig i gang i går.

Carlos er tiltalt for drapet på etterretningsagentene Raymond Dous og Jean Donatini, og libaneseren Michel Moukharbal i rue Touiller i Paris kvelden 27. juni 1975.

<B>MIDTPUNKT:</B> Sjakalen var i går stjernen i sin egen rettssak.