Dette er krigens ansikt

Den fire år gamle jenta roper på moren, som ligger drept i en bil noen meter unna. Faren trygler de amerikanske soldatene om å få trøste datteren. Han kan ikke klemme henne. Hendene hans er bundet på ryggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Irakisk tv rapporterte i dag at 357 irakere er drept og 3650 er skadd etter krigsutbruddet for ti dager siden. I ettermiddag fikk krigen flere uskyldige offer. Den lille jenta på bildet ble skadd i en skuddveksling mellom amerikanske og irakiske soldater nord for byen Rifa i Sentral-Irak.

Moren hennes ble drept, faren ble skadd, mens lillesøsteren kom uskadd fra kuleregnet. Fireåringen fikk skuddskader i øyet, magen og skulderen.

De irakiske soldatene dukket opp bak familiens bil, og åpnet ild gjennom vinduene på bilen, sier den amerikanske kapteinen Daniel Rose.

Han hevder det var kuler fra irakerne som drepte jentas mor, men innrømmer at skudd fra de amerikanske soldatene kan ha vært årsaken til noen av skadene på familien. Journalister i området fikk verken intervjue familien eller tre menn som ble pågrepet etter skuddvekslingen, og kan dermed ikke bringe deres versjon.

To av de irakiske soldatene ble drept. Familien klarte å krabbe mot de amerikanske soldatene. Faren til de to jentene ble bakbundet. Fireåringen gråt og ropte på moren sin, mens faren tryglet om at de amerikanske soldatene måtte slippe ham løs, slik at han kunne trøste døtrene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer