Dette er krigens ansikt

Den fire år gamle jenta roper på moren, som ligger drept i en bil noen meter unna. Faren trygler de amerikanske soldatene om å få trøste datteren. Han kan ikke klemme henne. Hendene hans er bundet på ryggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakisk tv rapporterte i dag at 357 irakere er drept og 3650 er skadd etter krigsutbruddet for ti dager siden. I ettermiddag fikk krigen flere uskyldige offer. Den lille jenta på bildet ble skadd i en skuddveksling mellom amerikanske og irakiske soldater nord for byen Rifa i Sentral-Irak.

Moren hennes ble drept, faren ble skadd, mens lillesøsteren kom uskadd fra kuleregnet. Fireåringen fikk skuddskader i øyet, magen og skulderen.

De irakiske soldatene dukket opp bak familiens bil, og åpnet ild gjennom vinduene på bilen, sier den amerikanske kapteinen Daniel Rose.

Han hevder det var kuler fra irakerne som drepte jentas mor, men innrømmer at skudd fra de amerikanske soldatene kan ha vært årsaken til noen av skadene på familien. Journalister i området fikk verken intervjue familien eller tre menn som ble pågrepet etter skuddvekslingen, og kan dermed ikke bringe deres versjon.

To av de irakiske soldatene ble drept. Familien klarte å krabbe mot de amerikanske soldatene. Faren til de to jentene ble bakbundet. Fireåringen gråt og ropte på moren sin, mens faren tryglet om at de amerikanske soldatene måtte slippe ham løs, slik at han kunne trøste døtrene sine.

Etter en stund ble faren sluppet fri. Sammen med de to døtrene ble han hjulpet om bord i et helikopter, som satte kurs for et amerikansk feltsykehus.

Kilder: Reuters, irakisk tv, CNN

SKADD: Den fire år gamle jenta ble skadd i skuddvekslingen.
LIVREDD: Jenta var livredd da hun ble tatt hånd om av de amerikanske soldatene.
USKADD: Jentas lillesøster kom uskadd fra dramaet.
TRYGLET: Faren ba om å få trøste døtrene sine, men han ble påsatt strips.
GJENFORENT: Etter en stund fikk faren holde rundt sin skadde datter. De er nå brakt til et feltsykehus.