FÅR KRITIKK: President Trump får kritikk fra flere hold etter hans håndtering av pandemien i USA. FOTO: REUTERS/Carlos Barria/NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: President Trump får kritikk fra flere hold etter hans håndtering av pandemien i USA. FOTO: REUTERS/Carlos Barria/NTB Scanpix Vis mer

Trumps corona-håndtering:

- Dette er krise

Tidligere CIA-direktør, Leon Panetta, jobbet under ni presidenter. - Aldri opplevd en president som unngår å ta ansvar på denne måten.

Publisert

- President Donald Trump har forlatt jobben sin, som er å være leder for et land som er i trøbbel under pandemien, sier den tidligere CIA direktøren, Leon Panetta, i et intervju med CNNs Anderson Cooper 360.

Panetta, som jobbet under ni tidligere presidenter i USA, er den siste til å gå hardt ut mot presidenten for hans håndtering av coronapandemien i landet. Den siste tiden har flere gått hardt ut mot Trump.

En av dem som ikke har gått hardt ut, men bare beskrevet den alvorlige utviklingen i landet, er immunolog, Anthony Fauci, som tidligere denne uka varslet at USA kan få 100 000 nye smittetilfeller hver eneste dag.

- Dette er krise, sier Panetta om prognosen.

CIA-SJEF: Leon Panetta har tidligere vært CIA-direktør. Nå går han hardt ut mot president Donald Trump FOTO: Photo by REX/NTB Scanpix
CIA-SJEF: Leon Panetta har tidligere vært CIA-direktør. Nå går han hardt ut mot president Donald Trump FOTO: Photo by REX/NTB Scanpix Vis mer

- Presidenten bruker tiden sin på å tvitre om vandalisme og andre ting for å ta vekk oppmerksomheten fra den krisen vi befinner oss i, istedenfor å samle nasjonen og legge en strategi for hvordan vi skal håndtere dette, sier Panetta.

Før han legger til at han aldri har opplevd en president som unngår å ta ansvar på den måten.

Dårlig lederskap

Coronaviruset har smittet flere enn 2,6 millioner amerikanere og tatt livet av 128 000 ifølge Johns Hopkins Universitetet. Nylig ble det rapportert at smittetallet på et døgn nådde 50 000 på onsdag for første gang. Dette er det høyeste antallet tilfeller oppdaget på en dag siden viruset slo til, og tallene øker i 40 stater hvor flere av de har blitt tvunget til å utsette gjenåpning av samfunnet.

President Trump er blitt beskyldt for dårlig lederskap flere ganger under pandemien. Først i januar og februar når han nedtonet viruset, og seinere i april når han omtalte seg selv som «Wartime president», og presset flere stater til å gjenåpne samfunnet.

Den siste tiden har han sagt at viruset bare vil forsvinne, og la til at det håper han hvertfall under et intervju, ifølge The Guardian.

I forrige uke var Trump med på en spørrerunde hos Fox News med Sean Hannity. I bare tre minutter av en time som var satt av, ble coronaviruset snakket om ifølge en analyse gjort av CNN.

Når et team satt sammen av regjeringen for å jobbe med viruset holdt sin første orientering på nærmere to måneder, ble det holdt hos helsedepartementet istedenfor i Det hvite hus, hvor de har holdt slike samlinger tidligere. Visepresident, Mike Pence, var den som ledet orienteringen, noe som tidligere har blitt gjort av president Trump.

The Guardian spurte onsdag Det hvite hus om det var bevisst at presidenten satte av så lite tid til å snakke om pandemien.

- Presidenten fokuserer ikke på å snakke, han har sitt fokus på handlinger. Administrasjonen hans har gjort historiske handlinger med tanke på pandemien, svarte presseansvarlig for Det hvite hus, Kayleigh McEnany.

SLETTET: Donald Trumo delte denne videoen på Twitter, det fikk flere til å reagere. Nå er den slettet. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Flere reagerer

Demokratene argumenterer med at Trump ignorerer krisen i landet og gir alt ansvaret til de ulike guvernørene i de forskjellige stater.

- Det virker som om presidenten har gitt opp kampen, viftet med det hvite flagget og forlatt krigen, sa presidentkandidat for demokratene, Joe Biden på tirsdag.

Moe Vela, en politisk rådgiver for demokratene, sa at Trump prøver å få folk til å glemme.

- Jeg tror oppriktig at han tror hvis han unngår å snakke om det så klarer han å ta vekk oppmerksomheten, og får oss til å glemme at det er han som er ansvarlig for dette.

President for Center for American Progress, som er en amerikansk progressiv politisk tenketank i Washington D.C, mener Trumps håndtering av krisen er den verste av alle store demokratier i verden.

- Det er ingen nasjonal plan, sier Neera Tanden i tenketanken til The Guardian.

Få på deg munnbind

Det er ikke bare andre politikere som den siste tiden har reagert på Trump. I forrige uke gikk den anerkjente rockestjernen, Bruce Springsteen, hardt ut mot Trump.

Det var i forbindelse med et besøk på en bilfabrikk at Donald Trump, som ikke hadde på seg munnbind, skal ha sagt:

- Jeg vil ikke gi pressen gleden av å se meg med munnbind, ifølge Time Magazine.

Springsteen skal ha uttalt følgende:

- Med all respekt, vis litt omtanke og medfølelse for dine landsmenn og for landet ditt. Få på deg et jævla munnbind.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer