"Dette er like spennende som å være statsminister»

For første gang fikk Kjell Magne Bondevik i går vist seg fram som FNs spesialutsending på Afrikas Horn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nairobi (Dagbladet): I dag følger Dagbladet Bondevik inn i et av de mange områdene i Kenya hvor hungersnøden truer. Elleve millioner mennesker står i fare for å miste livet i de fem landene på Afrikas Horn hvis ikke regnet kommer og nødhjelpen når fram. Når besøket er over, skal Norges tidligere statsministers rapportere til FNs generalsekretær Kofi Annan om forslag til tiltak.

Endelig gir Bondevik konkret innhold til frasen han har omgitt seg med de siste åra: «Kampen for de fattige og forfulgte.»

Ser, spør og lærer

-  Dette føles så meningsfullt fordi det er det jeg brenner mest for. Derfor var det godt å få en slik oppgave og nå være ordentlig i gang, sier han.

Hele dagen har han sittet i møter med FN-organisasjoner, giverland og organisasjoner for å skaffe seg en best mulig oversikt over sultkatastrofens omfang, årsaker og tiltak. I motsetning til da han var statsminister, kan han nå borre i detaljene og konsentrere seg om ett felt.

Hver sin oppgave

-  Nå er det mange spørsmål jeg kan la ligge. Og de miljøene jeg for tida treffer, er mer uformelle. Jeg kan være mer direkte og spontan enn før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer