I RETTEN I DAG: Christer Tromsdal. Arkivfoto: Kristin Svorte
I RETTEN I DAG: Christer Tromsdal. Arkivfoto: Kristin SvorteVis mer

- Dette er litt komikveld

Tromsdal hevder han er uskyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Christer Tromsdal og Anthony Bratli ble i dag framstilt for varetektsfengsling i forbindelse med den pågående bedragerietterforskningen.

- Dette er litt komikveld, sa Christer Tromsdal til Dagbladet.no rett etter at retten tok pause.
- Jeg erkjenner overhodet ikke straffskyld, sa Tromsdal, og ble avbrutt av sin forsvarer, advokat Nikolai Skjerdal, og politiet, som viste til at dommeren hadde nedlagt referatforbud i saken.

Økokrim begjærte at fengslingsmøtet fredag morgen skulle gå for lukkede dører på grunn av fare for at etterforskningen skal bli skadelidende, men tingretten vurderte at det ikke var grunn til det. Det ble imidlertid nedlagt referatforbud fra fengslingsmøtet.

- Tromsdal er villig til å hjelpe politiet på alle måter de måtte ønske. Han har vært samarbeidsvillig fra første stund, sier advokat Skjerdal til Dagbladet.no.

Det er å pause i retten. Anthony Bratli blir framstilt i ettermiddag.

I OSLO TINGRETT: . MMS-foto: Harald S. Klungtveit
I OSLO TINGRETT: . MMS-foto: Harald S. Klungtveit Vis mer

Fengslingsmøtet startet klokken 9. Tromsdal har tidligere ikke villet la seg avhøre av politiet, men sa seg villig til å forklare seg i rettssalen.

De to og fire andre personer er siktet for bedrageri. Tromsdal og Bratli ble arrestert under en razzia tidligere denne uka.

Bedrageriet skal blant annet dreie seg om eiendomstransaksjoner.

Tromsdal er siktet for Straffelovens § 270 første ledd og § 271 den 17. februar i år. Den sistnevnte paragrafen gjelder grovt bedrageri og kan gi fengsel i inntil seks år i tillegg til store bøter.