Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er LOL-kvinnen som skal ha forgiftet den utstøtte Kim-broren

Natt til torsdag ble enda en kvinne arrestert.

FANGET I KAMERA - OG AV POLITIET:  Dette er av av kvinnene som er pågrepet for giftangrepet mot Kim Jong-nam. Ifølge det vietnamesiskle passet hun ble pågrepet med, er hun 28 år gammel. Foto: CCTV/Rex/Shutterstock/NTB Scanpix.
FANGET I KAMERA - OG AV POLITIET:  Dette er av av kvinnene som er pågrepet for giftangrepet mot Kim Jong-nam. Ifølge det vietnamesiskle passet hun ble pågrepet med, er hun 28 år gammel. Foto: CCTV/Rex/Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den mest sikre dokumentasjonen dagen etter dødsfallet til den utstøtte storebroren Kim Jong-nam (46) til Nord-Koreas diktator Kim Jong-un, er at en av de to mistenkte kvinnene er pågrepet.

SISTE: Natt til torsdag bekrefter malaysisk politi at ytterligere én mistenkt kvinne er pågrepet for drapet.

En offisiell uttalelse om pågripelsen vil komme på et senere tidspunkt, ifølge et statlig nyhetsbyrå som henviser til politiet.

Sitater fra ikke navngitte kilder peker i alle retninger: mer vanlig enn unntak når store begivenheter involverer nøkkelpersoner fra landet.

DREPT: Kim Jong-nam, halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, ble drept på flyplassen i Kuala Lumpur, bekrefter Sør-Koreas talsmann for foreningsdepartementet, Jeong Joon-hee, på en pressekonferanse. Vis mer

Japanske medier sitererer anonyme nordkoreanske kilder om at Kim Jong-nam slett ikke er død.

Én spekulasjon har ikke navngitte kilder utenfor Nord-Korea til felles: At sprøyteangrepet på Kim Jong-nam er et bestillingsdrap fra hans yngre diktatorbror.

Opptak fra overvåkningskameraene viser en ung kvinne i lys LOL-genser (laugh out loud) som haster utenfor terminal 2 på den internasjonale flyplassen i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur for å finne en taxi.

Vietnamesisk pass

New York Times melder at generalinspektøren for politiet i Malaysia, Khalid Abu Bakar, har navngitt kvinnen til å være 28 år gamle Doan Thin Hoang.

Dette viser opplysninger fra det vietnamesiske passet kvinnen hadde på seg, da hun ble pågrepet klokka 08.20 onsdag. Hun ble pågrepet på samme flyplass som den tidligere nordkoreanske etterfølger ble angrepet av to kvinner med giftsprøyter dagen før - og døde i ambulansen på vei til sykehus.

Ifølge Malaysia-avisa The Star har nordkoreanske, offisielle representanter i Malaysia protestert mot at Kim Jong-nam skal obduseres ved sykehuset i Kuala Lumpur.

Krever liket utlevert

Kravet er at liket blir utlevert til Nord-Korea. Det har nordkoreanske myndigheter ikke fått noe svar på.

Ifølge politikilden som oppga identiteten til den pågrepne kvinnen, var hun aleine under arrestasjonen.

Også fire menn skal være mistenkt for å ha lagt til rette for det som ligner på en henrettelse av Kim-familiens sorte får.

BRØDRE OG RIVALER: Den opprinnelige tronarvingen Kim Jong-nam (46) til venstre, fotografert i Narita i Japan i 2001. Til høyre Kim-dynastiets sjef Kim Jong-un (33) fra en tale i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang i mai 2016. Foto: AP/NTB Scanpix.
BRØDRE OG RIVALER: Den opprinnelige tronarvingen Kim Jong-nam (46) til venstre, fotografert i Narita i Japan i 2001. Til høyre Kim-dynastiets sjef Kim Jong-un (33) fra en tale i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang i mai 2016. Foto: AP/NTB Scanpix. Vis mer

Kim Jong-nam fartet mye rundt på kloden de fleste andre steder enn Nord-Korea. Han hadde fast adresse på sin favorittøy - det kinesiske gamblingmekkaet Macao.

Der etterlater han seg kone og to barn i Macao. En ekskone og ett barn bor i Beijing, mens en sønn i 20-årene ifølge flere internasjonale medier bor og studerer i Frankrike.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling