Dette er mai-føret i Nordland

Og det er varslet vanskelige kjøreforhold på fjelloverganger i Troms tidlig på mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I Nord-Norge har det snødd flere steder i helga, og snøværet fortsetter også inn i pinsens siste dag.

Meteorologisk institutt har sendt ut varsel om vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Troms søndag kveld og tidlig på mandag. Det kan blir sterk vind, snøbyger og snøfokk.

Heller ikke i Nordland var det ypperlig å være bilist natt til mandag.

- Det er snø og vind i lufta, og det er rart å kjøre i dette været når det er så lyst ute, sier Kirsti Julie Kristiansen til Dagbladet.no.

Hun er på vei fra Lødingen til Svolvær på E10 i Nordland, og tar det rolig på veiene i natt.

Laver ned i Harstad

Også Bjørnar Trondsen syntes det er noe som skurrer når han ser ut av vinduet natt til mandag, og det er 5-10 cm snø. Han holder til litt lenger nordover, i Harstad.

- Det er nesten julestemning her, alle trærne er hvite. Det begynte med hagl på kvelden, og i natt har det lavet ned, sier han.

SNØDEKTE VEIER: På vei til Svolvær er det best å ta det rolig i natt. MMS-foto: Kirsti Julie Kristiansen
SNØDEKTE VEIER: På vei til Svolvær er det best å ta det rolig i natt. MMS-foto: Kirsti Julie Kristiansen Vis mer

Det er altså dårlig med sommertemperaturer i Nord-Norge om dagen, og søndag ble det blant annet målt to grader i Tromsø og fire grader i Bodø. Mandagen ser det ut til å bli uendret eller lavere temperatur i hele Nord-Norge, ifølge Meteorologisk Institutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk været for Svolvær, Harstad og 700 000 andre steder på dagbladet.no/vaer!

Lavere temperaturer i sør

Tirsdag kan det bli sludd- og snøbyger i alle de tre nordligste fylkene, mens fra torsdag er det meldt om sludd- og regnbyger, i Øst-Finnmark til dels snøbyger, men også noe sol.

På Østlandet ser der ut til at sommervarmen er på vei bort den neste uka. Det er meldt om lavere temperaturer, og onsdag kan det bli litt regn nord på Østlandet, ellers blir det stort sett oppholdsvær.

Vestlandet ser ut til å få litt lavere dagtemperatur, og stort sett opphold, selv om det kan bli regn i nordlige områder både i midten og slutten av uka.

Verken Midtre Hålogaland politidistrikt eller Troms politidistrikt har fått meldinger om noen problemer knyttet til snøværet.

Dette er mai-føret i Nordland
HVITT I HARSTAD: Det er nesten julestemning i Harstad, mener Bjørnar Trondsen.