Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Dette er makabert»

- Vi deler de pårørendes uro og gru over det som har skjedd, sier konstituert prest i Skien, Håkon Nordbø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Nordbø har vært på befaring på åstedet, og i kontakt med flere pårørende til de avdøde som ble skjendet.

Alle har tatt det tungt. En liten trøst har det vært at bisettelsene hadde funnet sted og familiene hadde tatt farvel med sine kjære.

- Alle er berørt

- Dette er like makabert for alle. Jeg har bedt til Vårherre om at han må holde handa over alle som er berørt av denne saken. Også de som har begått ugjerningene. De skal leve videre med dette, og det må være en forferdelig byrde for dem, sier Nordbø.

Både kirkegårdsarbeiderne og pårørende har fått tilbud om krisehjelp.

- Det viktigste har vært å få fakta på bordet, og så gå videre ut fra det ved hjelp av samtaler. Alle berørte må leve videre med denne påkjenningen, sier prosten.

Finner ikke ord

Kirkeverge Gjertrud Eide ble nærmest målløs da hun fikk melding om innbruddet. Hun ble varslet av de to kirkearbeiderne som skulle starte kremeringen mandag morgen.

- Jeg fikk høre at det var stjålet en mobiltelefon, men var ikke forberedt på det synet som ventet. Det hele har vært en utenfor-kroppen-opplevelse. Jeg har ikke noen beskrivende ord for den type handlinger som er begått, sier Eide.

- Jeg måtte beskytte meg selv fra å gå inn i rommet der likene lå. Vi er selvsagt veldig lei oss, alle som er involvert i dette, sier hun til Dagbladet.

Hærverk

Ikke bare likene var skjendet i det vesle kapellet. Dører, alter og inventar var knust til pinneved. Gjerningsmennene hadde gått fullstendig amok. Det lå flere spritflasker strødd foran alteret.

Rådmann i Skien, Knut Wille, mener kommunen har en stor utfordring i å komme byens rusmiljø til livs.

- Dette miljøet har kommet for langt hvis dette er et rent overgrep i rus, sier rådmannen.

Også den politiske ledelsen med ordfører Jan Terje Olsen i spissen engasjerte seg i den gruoppvekkende saken.

- Jeg ble helt lamslått. Det er noe av det verste og råeste som har skjedd her i distriktet, sier Olsen til Dagbladet.

Han trodde knapt hva han hørte da han fikk en beskrivelse av mishandlingen av de avdøde allerede mandag.

EN FORFERDELIG BYRDE: - Jeg har bedt til Vårherre om at han må holde handa over alle som er berørt av denne saken. Også de som har begått ugjerningene. De skal leve videre med dette, og det må være en forferdelig byrde for dem, sier konstituert prest i Skien, Håkon Nordbø (t.h.). Skiens-ordfører Jan Terje Olsen er lamslått: - Det er noe av det verste og råeste som har skjedd her i distriktet.