Dette er Manhattans dyreste hjem

Har åtte soverom, ti bad, svømmebasseng, tennisbane, kino, vinkjeller, eget spa og spillrom.

DYREST PÅ MANHATTAN: For 130 millioner dollar - over 778 millioner kroner - kan dette bli ditt. Foto: BHS
DYREST PÅ MANHATTAN: For 130 millioner dollar - over 778 millioner kroner - kan dette bli ditt. Foto: BHSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha huset en notorisk eksklusiv klubb for de rike og berømte siden 1931, blir «River House» nå omgjort til New Yorks største og dyreste hjem.

Med sine over 5700 kvadratmeter spredt på fem etasjer, er prislappen på hele 130 millioner dollar. Det tilsvarer over 778 millioner norske kroner.

- Troféen over alle troféer Til tross for at prisen virker høy for folk flest, er prisen egentlig et kupp, skriver den amerikanske finans- og næringslivsavisa Wall Street Journal.

For om man måler prisen per kvadratfot, koster hjemmet 2100 dollar per kvadratfot (0,09 kvadratmeter) - noe som er langt lavere enn prisene flere toppleiligheter i New York har gått for den siste tida. Flere har hatt en kvadratmeterpris på rundt 10 000 dollar per kvadratfot.

- For rett person er dette troféen over alle troféer, sier privatmegler-direktør Kirk Henckels ved Stribling & Associates, som spesialiserer seg innenfor luksuseiendommer i New York.

Luksus Eiendommen skal selges i sin originale stand fra da den var privat klubb for de rike og berømte. Klubben River Club har lenge vært kjent for å være svært eksklusiv, takket være et kresent styre som gjennom årenes løp har avslått håpefull som Gloria Vanderbilt, Richard Nixon og Diane Keaton, skriver Forbes.

Det luksuriøse hjemmet har åtte soverom, ti bad, svømmebasseng, tennisbane, kino, vinkjeller, eget spa og spillrom. 780 kvadratmeter er satt av til større stuer, haller og inngangsparti.

Den eksklusive eiendommen er det fjerde dyreste hjemmet som ligger ute for salg i USA. Det ligger bak følgende prakteiendommer:

HØYT OPPUNDER TAKET: Det dyre hjemmet har store stuer, som denne. Foto: BHS
HØYT OPPUNDER TAKET: Det dyre hjemmet har store stuer, som denne. Foto: BHS Vis mer

• Crespi-Hicks-eiendommen i Dallas i Texas, som ligger ute til salg for 135 millioner dollar. Eiendommen er også betydelig større - den er på totalt 100 000 kvadratmeter, og har et gigantisk hovedbygg på fem etasjer. Se mer på Forbes.

• Copper Beech-gården i Greenwich i Connecticut, som ligger ute til salg for 140 millioner dollar. Eiendommen er på over 200 000 kvadratmeter, og har i tillegg til et viktoriansk herskapshus to private øyer og en privat strand. Se mer på Forbes.

• Owlwood-eiendommen i Los Angeles i California, som skal ligge på 150 millioner kroner - men denne eiendommen er riktignok ikke på markedet offisielt, ifølge Forbes. Eiendommen er på rundt 40 000 kvadratmeter, men er til gjengjeld svært sentralt plassert mellom Sunset Boulevard og Los Angeles Country Club, og svært mytenomspunnet. Blant ryktene rundt eiendommen er at Hollywood-toppen Joseph Schenk, som eide eiendommen i en periode, startet sitt forhold til Marilyn Monroe på eiendommen og lot henne bli boende i gjestehuset i en periode. Se mer på Hollywood Reporter.

BASSENG: Det luksuriøse New York-hjemmet har et innendørs basseng. Foto: BHS
BASSENG: Det luksuriøse New York-hjemmet har et innendørs basseng. Foto: BHS Vis mer