Dette er mannen politiet jakter på etter attentatet i København

Bildet ble tatt av overvåkingskamera i området hvor fluktbilen ble satt igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Én person ble drept og tre politifolk ble skadd under et angrep rettet mot kulturhuset «Krudttønden» på Østerbro i København lørdag ettermiddag.

Det ble tidligere meldt om at det var to gjerningsmenn på frifot etter attentatet. Københavns politi opplyser i kveld at det trolig dreier som om kun én gjerningsperson, basert på «foreløpige vitneavhør».

Politiet har frigitt et bilde tatt av et overvåkingskamera i Borgervænget 25 i København, hvor fluktbilen ble satt igjen.

Litt senere på kvelden friga de to bilder til, som er tatt av et overvåkingskamera ved Kildevældsskolen på Bellmanns Alle i København cirka klokka 15.50, tjue minutter etter angrepet på kulturhuset på Østerbro.

- Politiet ønsker å komme i kontakt med denne mannen, eller vitner som har sett ham eller gjenkjenner ham, opplyser dansk politi i en pressemelding.

København-politiet har tidligere i kveld gått ut med følgende signalement av gjerningsmannen:

• Mann mellom 25 og 30 år. Han er cirka 185 centimeter høy. Han beskrives å være atletisk bygd og skal ha arabisk utseende, men med lysere hud enn normalt og med svart, glatt hår.

• Han var iført en svart eller mørkeblå skijakke og matchende bukser og trolig hansker. Han hadde nederste del av ansiktet tildekket med et partisan-skjerf i fargene gul/oransje og rød.

• Han hadde med seg et svart maskinpistol/maskingevær. Vitner beskriver det som mellom 90 og 100 centimeter langt, helt svart og plastlignende. Han hadde ikke ytterligere gjenstander med seg.

I natt ble ytterlige tre personer skutt i Krystalgade i nabobydelen Nørrebro i København
. Politiet beskriver gjerningsmannen i nattens skyteepisode som en mann iført sorte bukser og sorte sko, i en lysegrå jakke med flerfargede lyse felter.

En sivil mann i 40-åra er drept og tre politimenn ble såret etter at det ble løsnet et sted mellom 20 og 40 skudd mot «Krudttønden» på Østerbro, hvor debattmøtet «Kunst, blasfemi og ytringsfrihet» fant sted. Den svenske karikatur-tegneren Lars Vilks og den franske ambassadøren til Danmark var til stede under møtet.

Innsatsleder Jørgen Petersen opplyste til Ekstra Bladet tidligere i dag at de anså angrepet som et attentat rettet mot Lars Vilks. På en pressebrief senere i kveld ble det sagt at motivet ikke var kjent, men at de tok med i sin vurdering at både Lars Vilks og den franske ambassadøren var til stede.

OVERVÅKINGSBILDER:  Disse to bildene ble tatt cirka tjue minutter etter attentatet. Foto: Københavns politi
OVERVÅKINGSBILDER: Disse to bildene ble tatt cirka tjue minutter etter attentatet. Foto: Københavns politi Vis mer