Dette er mannen som skal få norsk politi på rett kjøl

Kripos-sjef overrasket over ny jobb fra Faremo.

NY POLITISJEF: Kripos-sjef Odd Reidar Humlegård ble i dag beordret til ny sjef i Politidirektoratet av justisminister Grete Faremo etter at Øystein Mæland på dramatisk vis trakk seg i går kveld. Nå skal Humlegård opprette en ny stab som skal ta tak i Gjørv-kommisjonens arbeid. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY POLITISJEF: Kripos-sjef Odd Reidar Humlegård ble i dag beordret til ny sjef i Politidirektoratet av justisminister Grete Faremo etter at Øystein Mæland på dramatisk vis trakk seg i går kveld. Nå skal Humlegård opprette en ny stab som skal ta tak i Gjørv-kommisjonens arbeid. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Odd Reidar Humlegård (51) ble i dag beordret, som det heter, til stillingen som ny politidirektør.

- Det var overraskende, sier nyutnevnt politidirektør Odd Reidar Humlegård til Dagbladet, som først i dag morges fikk beskjed om at han var ønsket i en ny toppjobb i politiet.

Kripos-sjef Humlegård kommer fra jobben som Kripos-sjef. Han ble ansatt i politiet i 1984, har en cand. jur. fra 1992, og har gjennomført både befalskolen og Statens Politiskole.

Han tok en kort pause fra politiet og var sjefskonsulent i DNV Consulting, før han ble hentet inn igjen som sjef for Utrykningspolitiet i 2003. I 2009 tok han over som sjef for Kripos.

Selv om henvendelsen kom brått på, ifølge Humlegård selv, har han  løpet av dagen fått en trygghet på at han har «oppbacking i departementet», forteller han. 

Varsler hoderulling Nå forteller han om oppdraget han har fått av justisminister Grete Faremo (Ap: .

- Jeg starter mandag med å planlegge et omfattende program for å utvikle norsk politi, sett opp mot konklusjonene i 22. juli-kommisjonens rapport, naturligvis. Det blir et arbeid som kommer til å bli prosjektorganisert, med eksterne ressurser. Og vi  kommer også ganske raskt til å sette sammen en ny toppledelse i Politidirektoratet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer