Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er meksikansk kollektivtransport

Transporteres skjult.

BILDELING: Det er langt mellom setebeltene på lasteplanene i Monterrey. Foto: Alejandro Caragena. Gjengitt med tillatelse fra Circuit Gallery
BILDELING: Det er langt mellom setebeltene på lasteplanene i Monterrey. Foto: Alejandro Caragena. Gjengitt med tillatelse fra Circuit Gallery Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg ønsket å vise hvordan folk bruker kjøretøyene sine og hvordan de blir en del av det urbane landskapet, sier den meksikanske kunstfotografen Alejandro Caragena til The Morning News.

Da oppdaget han en særegen og risikabel form for kollektivtransport, eller bildeling, i Monterrey i Mexico. Det ble et kunstprosjekt, som nå er stilt ut på Circuit Gallery i Toronto i Canada.

- Ved å dokumentere dette, følte jeg at jeg kunne fortelle noe om arbeidssituasjonen deres, bildelingen og hva det sier om mangelen på offentlig transport, sier Caragena.

Han sier de fleste han har fotografert tilsynelatende jobber i bygg- og anleggsbransjen. De er fotografert på vei til et av de rikere områdene i byen.

Passasjerene på lasteplanet er ikke synlige for de andre bilistene. Bildene er tatt fra en ti meter høy bro og er hovedsakelig tatt i perioden 07.00-09.30 om morgenen.

Caragena sier han har inntrykk av at mennene på lasteplanet stort sett sitter på med kolleger eller at transporten er organisert av selskapene de jobber for.

Det er årlig tusenvis av bilulykker i Mexico og det rapporteres stadig om bil- og bussulykker med høyt antall omkomne.

Hele Norges coronakart