SØRGER OVER SØNNENS DØD: Faren til Tjostolv Moland, Knut Moland jr., mener rettssaken mot Joshua French er meningsløs. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
SØRGER OVER SØNNENS DØD: Faren til Tjostolv Moland, Knut Moland jr., mener rettssaken mot Joshua French er meningsløs. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer

- Dette er meningsløst

Pappaen til Tjostolv Moland om French-rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Knut Moland jr., faren til mannen som Joshua French er tiltalt for å ha drept, mener rettsprosessen mot French er meningsløs og gikk slik han forventet i dag.

- Dette er helt forutsigbart. Nå skal alle sitte der nede og vente i tre dager på noe som de burde ha hatt på plass i utgangspunktet. Men slik kan de altså gjøre. Helt uten hensyn de alle de andre partene som er der, sier Knut Moland jr. til Dagbladet.

Joshua French er tiltalt for forsettlig drap av bestekompisen Tjostolv Moland tidligere i år. Da Moland ble funnet død, bisto Kripos i den kongolesiske etterforskningen. Kripos konkluderte at det ikke lå noe kriminelt bak dødsfallet.

Pappaen til Tjostolv Moland mener rettssaken ikke har noe mening.

- Denne saken er selvfølgelig helt meningsløs. Men i og med at Kai Eide (UDs spesialutsending) nå har sluppet inn til Kabila, og det har kommet klare uttalelser fra Erna Solberg og David Cameron, ser det vel ut til at presset har begynt å virke, mener Moland.

Rettssaken kom så vidt i gang i dag, før den ble utsatt fram til fredag 10. januar. Grunnen var at retten manglet tolk. Først ble Dagbladets innleide tolk utnevnt til den offisielle rettstolken.

Både Dagbladet og norsk UD protesterte på beslutningen og etter en rettspause ble det bestemt at retten skulle oppnevne to nye tolker.