- Dette er mennesker som mistet sine kjæreste

Tsjetsjenske Visa forklarer hva som driver de «svarte enkene», som er mistenkt etter Moskva-terroren.

FIKK ASYL: Her ankommer familien Kungajev Norge som flyktninger, etter at datteren deres ble voldtatt og drept av en russisk oberst  i Tsjetjenia. De frykter for hva som kan skje i Russland framover. Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet
FIKK ASYL: Her ankommer familien Kungajev Norge som flyktninger, etter at datteren deres ble voldtatt og drept av en russisk oberst i Tsjetjenia. De frykter for hva som kan skje i Russland framover. Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Visa Kungajev flyktet til Norge etter at den russiske obersten Jurij Budanov drepte og voldtok datteren hans i 2000.

- Budanov var full. Han var dritings og kom med fem mann, forklarte Kungajev til Dagbladet om episoden.

Visa Kungajev registrerer terrorangrepet i Moskva i morges med stor sorg.

Kungajev understreker overfor Dagbladet at han ikke tar stilling til eller vil ha noen rolle i russisk politikk. Den tsjetsjenske flyktningen prøver å se for seg hva som motiverer terroristene - de mistenkte «svarte enkene» - til å uten nåde drepe 38 sivile, fanget i vogner uten mulighet til å rømme.

- Dette er mennesker som mistet sine kjæreste. De er ute etter hevn, sier Kungajev til Dagbladet.

Han bruker datteren Larissa (19) som tolk.

Mistet alt håp- De har mistet alt håp. Ofte velger de dette selv, og blir ikke tvunget til slike aksjoner av familie eller andre, mener Kungajev.

De «svarte enkene» får omkring 3000 dollar for sitt dødelige oppdrag, ifølge russiske medier:

• De er unge kvinner fra russisk Kaukasus som er rekruttert for å blåse seg selv i lufta i terroraksjoner som skal drepe flest mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.