Norges dyreste hytter:  Det er ikke få av hytte- og leilighetseierne på Geilo som står oppført på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. Foto: Dr.Holms
Norges dyreste hytter: Det er ikke få av hytte- og leilighetseierne på Geilo som står oppført på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. Foto: Dr.HolmsVis mer

Dette er milliardærenes hytteparadis

Geilo kan dessuten skilte med prisrekorden for en fjellhytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): - Geilo er et over 100 år gammelt turiststed, derfor finner man perler og svin i skjønn forening. Det er ikke et område som er best, sier en bergenser som har feriert på Geilo siden tidenes morgen, til Kapital.

Men slik har det ikke alltid vært:

- Kikut var lenge for nyrike, mens "gamle" Geilo, altså sentrum, Timbrehaugen, Gullstein, var det veletablerte, mener han.

Norges dyreste fjellhytte Ifølge Kapital er det særlig på Kikut-siden, på sydsiden av Geilo, at det de senere årene har blitt bygget mange, store og flotte hytter.

Eiendomsutvikler Arne Pålgårdshaugen har vært sentral i det som kalles Geilo Fjellandsby.

I dette området ligger Norges dyreste omsatte fjellhytte, skriver Kapital, og viser til at PGS-gründer Reidar Michelsen etter massive priskutt fikk solgt "palasset" sitt for 35 millioner kroner.

På motsatt side av sentrum i Budalen, forsøker nå pappvinkongen Steinar Mikkelsen å selge en gigantisk hytte på over 600 kvadratmeter tegnet av Finn Sandmæl for 45 millioner kroner.

Den forrige prisrekorden på Geilo ble satt i 2007 da Statoil kjøpte et tun på Kikut-siden for 30 millioner kroner.

Milliardærer på viddene Og ifølge Kapital har milliardærene lagt sin elsk på vinterdestinasjonen, Geilo.

John Fredriksen har en Renoir på veggen i Dr.Holms-leiligheten sin. Blant andre næringslivstopper med leilighet på Dr.Holms finner vi Bjarne Rieber, Tom Saxegaard, Elin Odfjell, Marianne Odfjell og Kim Erla med flere.

Kapital skriver at investor Jan Haudemann-Andersen trolig har den råeste hytta på Geilo. Hytta har en verdi på mellom 38 og 40 millioner kroner, 2,5 mål på Kikut-siden med "svært god beliggenhet".

Mens Jens Ulltveit-Moe har overtatt tunet til den en gang så velbeslåtte Reksten-familien, i Slåttalivegen nordøst for Dr.Holms. Hyttetunet har en verdi på 25 millioner kroner, ifølge Kapital.

Flere saker: Toppsjefen håvet inn 180 mill. i fjor
Dette er landene som taper på sterk dollar
Sterke norske biltall - nesten hver 4. er en elbil