Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er milliardærenes hytteparadis

Geilo kan dessuten skilte med prisrekorden for en fjellhytte.

Norges dyreste hytter:  Det er ikke få av hytte- og leilighetseierne på Geilo som står oppført på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. Foto: Dr.Holms
Norges dyreste hytter: Det er ikke få av hytte- og leilighetseierne på Geilo som står oppført på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. Foto: Dr.Holms Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): - Geilo er et over 100 år gammelt turiststed, derfor finner man perler og svin i skjønn forening. Det er ikke et område som er best, sier en bergenser som har feriert på Geilo siden tidenes morgen, til Kapital.

Men slik har det ikke alltid vært:

- Kikut var lenge for nyrike, mens "gamle" Geilo, altså sentrum, Timbrehaugen, Gullstein, var det veletablerte, mener han.

Norges dyreste fjellhytte Ifølge Kapital er det særlig på Kikut-siden, på sydsiden av Geilo, at det de senere årene har blitt bygget mange, store og flotte hytter.

Eiendomsutvikler Arne Pålgårdshaugen har vært sentral i det som kalles Geilo Fjellandsby.

I dette området ligger Norges dyreste omsatte fjellhytte, skriver Kapital, og viser til at PGS-gründer Reidar Michelsen etter massive priskutt fikk solgt "palasset" sitt for 35 millioner kroner.

På motsatt side av sentrum i Budalen, forsøker nå pappvinkongen Steinar Mikkelsen å selge en gigantisk hytte på over 600 kvadratmeter tegnet av Finn Sandmæl for 45 millioner kroner.

Den forrige prisrekorden på Geilo ble satt i 2007 da Statoil kjøpte et tun på Kikut-siden for 30 millioner kroner.

Milliardærer på viddene Og ifølge Kapital har milliardærene lagt sin elsk på vinterdestinasjonen, Geilo.

John Fredriksen har en Renoir på veggen i Dr.Holms-leiligheten sin. Blant andre næringslivstopper med leilighet på Dr.Holms finner vi Bjarne Rieber, Tom Saxegaard, Elin Odfjell, Marianne Odfjell og Kim Erla med flere.

Kapital skriver at investor Jan Haudemann-Andersen trolig har den råeste hytta på Geilo. Hytta har en verdi på mellom 38 og 40 millioner kroner, 2,5 mål på Kikut-siden med "svært god beliggenhet".

Mens Jens Ulltveit-Moe har overtatt tunet til den en gang så velbeslåtte Reksten-familien, i Slåttalivegen nordøst for Dr.Holms. Hyttetunet har en verdi på 25 millioner kroner, ifølge Kapital.

Flere saker: Toppsjefen håvet inn 180 mill. i fjor
Dette er landene som taper på sterk dollar
Sterke norske biltall - nesten hver 4. er en elbil

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!