- Dette er mitt nye liv og nå vil jeg kjempe for hver eneste jente

Malala (15) snakker for første gang ut etter at hun ble skutt i hodet av Taliban.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 9. oktober i fjor ble Malala Yousufzai (15) skutt i hodet av Taliban på en skolebuss i Swat-dalen i Pakistan.

Bakgrunnen for angrepet var, ifølge Taliban, Malalas engasjement for jenters rett til skolegang og at hun fremmet «vestlig tankegang».

I oktober i fjor ble tenåringsjenta fløyet til Queen Elizabeth Hospital i britiske Birmingham for behandling. I helga kunne legene fortelle at 15-åringen er i stabil tilstand etter å ha fått operert inn en ny hodeskalledel.

- Malala er våken og kan ha samtaler med personell og familiemedlemmer, het det i en uttalelse fra Queen Elizabeth Hospital til CNN.

Skal fortsette å kjempe Og nå gir også Malala selv sin første offentlige uttalelse etter hun var nær å bli drept av Taliban.

I et videointervju forteller 15-åringen at hun føler seg bedre og bedre for hver dag som går.

- I dag kan dere se at jeg lever, at jeg kan snakke, at jeg kan se. Jeg blir bedre og bedre for hver dag som går, takket være alle som har bedt for meg, sier hun tydelig.

- Gud har gitt meg et nytt liv. Dette er et andre liv - mitt nye liv. Og nå vil jeg kjempe. Jeg vil at hver eneste jente, hvert eneste barn skal få muligheten til å gå på skole. Og derfor har vi nå grunnlagt fondet Malala Fund.

Ung aktivist Malala Fund er et veldedighetsfond som ble opprettet i slutten av 2012. Allerede har Pakistan donert ti millioner dollar, tilsvarende rundt

Allerede i 2009 skrev hun ei anonym dagbok for BBC Urdu om å leve under Taliban.

Den da 11 år gamle jenta kalte seg Gul Makai og brukte dagboknotatene til å fortelle hvordan hun og andre led etter at fundamentalistene hadde tatt kontroll over Swat Valley og stengte alle jenteskolene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer