- Dette er mitt problem

Bradley Manning sendte dette bildet til militærpsykologen.

«MITT PROBLEM»: Bradley Manning sendte et bilde av seg selv i kvinneklær til sin psykolog og sine militære overordnede med teksten «Mitt problem». Foto: REUTERS/U.S. Army/Handout/NTB/Scanpix.
«MITT PROBLEM»: Bradley Manning sendte et bilde av seg selv i kvinneklær til sin psykolog og sine militære overordnede med teksten «Mitt problem». Foto: REUTERS/U.S. Army/Handout/NTB/Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bradley Manning, soldaten som lekket hundretusenvis av hemmelige amerikanske dokumenter til WikiLeaks, sier han beklager at han hadde skadet USA.

- Jeg er lei meg for at jeg har såret folk. Jeg er lei meg for at jeg har skadet USA, og jeg ber om unnskyldning for de uventede resultatene av mine handlinger, sa Manning til militærdomstolen i Fort Meade i Florida i går.

Skyldig Manning er kjent skyldig i blant annet brudd på spionasjeloven og risikerer å måtte sitte i fengsel livet ut.

Gått til psykolog I militærdomstolen kom det fram nye opplysninger om Bradley Mannings mentale helse som følge av sitt opphold i Irak. Han forklarte at han lenge hadde vært usikker på sin seksuelle identitet, og at han over lengre tid hadde gått til psykologer.

- Å tjenestegjøre i militæret samtidig som man er usikker på sin seksuelle identitet, går ikke direkte hånd i hånd. På den tiden var ikke militæret direkte vennliginnstilt overfor homoseksuelle, sa militærpsykolog Michael Worsley i retten.

Manning skal ha sendt et bilde av seg selv i kvinneklær til sin psykolog og sine militære overordnede med teksten «Mitt problem». På bildet har han også en kvinneparykk og leppestift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer