- Dette er mitt problem

Bradley Manning sendte dette bildet til militærpsykologen.

«MITT PROBLEM»: Bradley Manning sendte et bilde av seg selv i kvinneklær til sin psykolog og sine militære overordnede med teksten «Mitt problem». Foto: REUTERS/U.S. Army/Handout/NTB/Scanpix.
«MITT PROBLEM»: Bradley Manning sendte et bilde av seg selv i kvinneklær til sin psykolog og sine militære overordnede med teksten «Mitt problem». Foto: REUTERS/U.S. Army/Handout/NTB/Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bradley Manning, soldaten som lekket hundretusenvis av hemmelige amerikanske dokumenter til WikiLeaks, sier han beklager at han hadde skadet USA.

- Jeg er lei meg for at jeg har såret folk. Jeg er lei meg for at jeg har skadet USA, og jeg ber om unnskyldning for de uventede resultatene av mine handlinger, sa Manning til militærdomstolen i Fort Meade i Florida i går.

Skyldig Manning er kjent skyldig i blant annet brudd på spionasjeloven og risikerer å måtte sitte i fengsel livet ut.

Gått til psykolog I militærdomstolen kom det fram nye opplysninger om Bradley Mannings mentale helse som følge av sitt opphold i Irak. Han forklarte at han lenge hadde vært usikker på sin seksuelle identitet, og at han over lengre tid hadde gått til psykologer.

- Å tjenestegjøre i militæret samtidig som man er usikker på sin seksuelle identitet, går ikke direkte hånd i hånd. På den tiden var ikke militæret direkte vennliginnstilt overfor homoseksuelle, sa militærpsykolog Michael Worsley i retten.

Manning skal ha sendt et bilde av seg selv i kvinneklær til sin psykolog og sine militære overordnede med teksten «Mitt problem». På bildet har han også en kvinneparykk og leppestift.

Advokaten mener at Mannings overordnede ikke tok hensyn til hans mentale helse, men valgte å sende han til tjeneste i Irak til tross for de opplysningene de fikk fra Manning selv.

Omsorgssvikt I retten i går vitnet Bradley Mannings eldre søster Casey Major, og hans tante Debra van Alstyne. De fortalte om en vanskelig oppvekst i et hjem preget av at foreldrene var alkoholikere, og at Manning ofte var overlatt til seg selv. Som en del av omsorgssvikten trakk de fram det eksemplet at Bradley Manning levde på barnemat til han var tolv år gammel.

Manning (25) ble pågrepet og fengslet i mai 2010, siktet for å ha gitt nettstedet over 700.000 sider med graderte dokumenter, som blant annet inneholder opplysninger om USAs krigføring i Afghanistan og Irak.

Bradley Manning risikerer å sone en 90 års fengselsstraff. Straffeutmålingen er forventet å komme i løpet av en uke. 

USIKKER: På dette bildet er Bradley Manning iført en parykk og leppestift. Han sendte bildet til sin psykolog og sine militære overerdnede. Han har forklart at han var usikker på sin egen seksualitet. Foto: AP/U.S. Army/NTB Scanpix.
USIKKER: På dette bildet er Bradley Manning iført en parykk og leppestift. Han sendte bildet til sin psykolog og sine militære overerdnede. Han har forklart at han var usikker på sin egen seksualitet. Foto: AP/U.S. Army/NTB Scanpix. Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 571181734


Varnish cache server