PRISREKORD:  Dette lille frimerket fra Britisk Guiana fra 1856 er det eneste av sitt slag i verden. Nå er det også det dyreste. Foto: AFP PHOTO/Stan HONDA/NTB Scanpix
PRISREKORD: Dette lille frimerket fra Britisk Guiana fra 1856 er det eneste av sitt slag i verden. Nå er det også det dyreste. Foto: AFP PHOTO/Stan HONDA/NTB ScanpixVis mer

Dette er nå verdens dyreste frimerke

Solgt for hele 57 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et frimerke fra Britisk Guiana ble tirsdag verdens dyreste, etter å ha blitt solgt for hele 57 millioner kroner under en auksjon i New York.

Det første budet under Sotheby's-auksjonen lød på 27 millioner kroner, og to hektiske minutter og 30 millioner kroner senere fikk en anonym kjøper tilslaget via telefon.

Det lille åttekantede magenta-fargede frimerket fra 1856, med et pålydende av 1 cent, skal være det eneste i sitt slag i verden, og den lille papirlappen kan nå smykke seg med tittelen verdens dyreste.

Britisk Guiana var britisk koloni fra 1815 til 1966 og heter i dag Guyana. Landet ligger på nordøstkysten av Sør-Amerika og har rundt 750.000 innbyggere.

Den forrige prisrekorden for et frimerke ble satt under en auksjon i 1996. Da ble Gul tre skilling banco, et misfarget svensk frimerke, solgt for drøyt 13 millioner kroner.

(NTB)