TERROR: Blant de omkomne er foreløpig oversikt de aller fleste fra Europa. Foto: NTB scanpix
TERROR: Blant de omkomne er foreløpig oversikt de aller fleste fra Europa. Foto: NTB scanpixVis mer

Dette er nasjonalitetene på de omkomne

Foreløpige bekreftelser viser at flere av de omkomne er fra ulike land i Europa. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 84 døde da en lastebil kjørte gjennom en folkemengde under Bastille-dagen i Nice i går kveld. 50 personer ligger på sykehus og svever mellom liv og død, skriver Le Monde.

Det var 30 000 personer på promenaden for å se på fyrverkeriet i går kveld, ifølge Le Figaro. De omkomne er fra mange forskjellige land, og hovedsaklig er det folk fra Europa. Det viser foreløpige bekreftelser.

Dette vet vi foreløpig:

- Tre tyskere, to elever fra videregående skole i Berlin og en lærer, er blant de omkomne.

De skal ha vært på klassetur for å feire at de er ferdig på skolen. Dette bekrefter tysk UD, skriver BFM TV.

OFFER: Brodie og Sean Copeland fra Texes er blant de drepte i Nice. Foto: Via Heather Copeland / Twitter
OFFER: Brodie og Sean Copeland fra Texes er blant de drepte i Nice. Foto: Via Heather Copeland / Twitter Vis mer

- To amerikanere. 11 år gamle Broide og hans 52 år gamle far Sean Copeland. Deres familie på fem var på ferie i Nice da far og sønn ble drept. Dette er nå bekreftet av amerikanske myndigheter, skriver den franske TV-stasjonen iTele.

Familien er knust over hva som skjedde.

- Vi er knust og det er et sjokk at Brodie, en fantastisk sønn og bror, og Sean, en fantastisk ektemann og far, er borte, sa familien i en uttalelse videreført av deres venn Jess David, skriver NBC.

LØP FRA STEDET: Nordmannen Pål Christian Møller var vitne til terroren på strandpromenaden. - Helt tilfeldig at det ikke var oss. Video: John T. Pedersen / Peder Ottosen / Dagbladet Vis mer

- En sveitsisk person er ifølge utenriksdepartementet i Sveits bekreftet død. Ifølge Aftonbladet skal det være snakk om Linda Casanova (54).

Hun fra italienskspråklige delen av landet. Broren hennes bekrefter til The Guardian at hun er omkommet. Hun skal ha vært på ferie med sin franske kjæreste, som selv ikke ble skadet.

Ifølge det sveitsiske byrået ATS er det snakk om en 54 år gammel mann, skriver iTele.

Ifølge Expressen skal ytterligere en sveitser være drept, som også skriver at to marokkanere og en tunisier og skal være drept.

- En russisk kvinne ble også drept i angrepet, skriver The Moscow Times. 20 år gamle Viktoria Savchenko fra Moskva døde som følge av skader hun fikk fra lastebilen.

Kvinnen skal ha vært sammen med en venninne. Hun ble også skadet, men fikk ikke like store skader som Viktoria, så tilstanden hennes er stabil, skriver den russiske avisa.

OMKOM: Victoria Savchenko (20) fra Moskva døde som følge av skadene som lastebilen påførte henne torsdag. Foto: NTB scanpix
OMKOM: Victoria Savchenko (20) fra Moskva døde som følge av skadene som lastebilen påførte henne torsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Ifølge det armenske utenriksdepartementet er også en av deres innbyggere også drept, skriver den franske TV-stasjonen BFM TV.

- Den ukrainske utenriksminsiteren Pavlo Klimkin skriver på Twitter at en ukrainer er bekreftet omkommet og en er skadd. Han skriver videre at han kondolerer.

- Ifølge den italienske avisa La Republica er to italienere savnet.

Dansk TV2 melder fredag ettermiddag at flere danske statsborgere ikke har gitt lyd fra seg etter angrepet i Nice.

- Tallet varierer hele tiden, men vi kan nå meddele at færre enn ti dansker er savnet, heter det i en uttalelse fra det danske utenriksdepartementet.

Blant dem er en kvinne og hennes tre barn.

- Independent melder om at en person fra Irland skal være kritisk skadd, skriver den franske TV-stasjonen BFM TV.

- Aftonbladet melder om at flere svensker skal være savnet.

DRAMATISK: Videoen viser franske politimenn omringe og skyte gjerningsmannen som fremdeles er inne i lastebilen. Video: AP Vis mer