Pengefunnet i Oslo:

Dette er noen av de politiet håper melder seg: Her hamstrer de 500-lapper

Politiet advarer: - Ulovlig å beholde pengene.

FANGET PÅ KAMERA: En bilist filmet da to personer stopper langs veien for å plukke opp femhundrelapper som ble strødd utover Østre Aker vei i Oslo, 14. september. Video: Privat Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Like før klokka 14.00 i går kom politiet i Oslo med en spesiell melding: Vitner meldte inn at de hadde sett et kjøretøy miste et betydelig beløp med sedler på Østre Aker vei.

Politiet fikk etter hvert kontroll på rundt 30 000 kroner, men beløpet som ble mistet fra kjøretøyet kan ha vært høyere:

De neste meldingene fra politiet gikk nemlig ut på at bilister hadde stoppet i veibanen, gått ut av bilene sine og begynt å plukke opp sedler fra bakken.

Video viser hendelsen

Nå har Dagbladet fått tilgang til en video som viser hendelsen.

I videoen kan man klart og tydelig se to biler, en varebil og en personbil, som har stoppet i høyre kjørefelt. To personer, formodentlig førerne av de to bilene, står i veibanen.

Mot slutten av videoen bøyer de seg ned, for å plukke opp pengene. Alle sedlene som lå i veibanen, skal ifølge politiet ha vært femhundrelapper.

Pågrep mann

Politiet pågrep i går en mann i forbindelse med pengefunnet. Mannen tok selv kontakt med politiet og forklarte at det var hans penger som havnet i veibanen.

Han er nå siktet i saken, ifølge politiet.

- Vi har opprettet en undersøkelsessak for å avklare om disse pengene stammer fra noe kriminelt, eller har lovlig opphav, sier Audun Jevnaker, avsnittsleder for etterforskning ved Stovner politistasjon i Oslo, til Dagbladet.

Hva denne mannen har forklart, ønsker ikke Jevnaker å gå ut med. Mannen skal avhøres igjen seinere i dag.

- Lever tilbake pengene

Helt siden meldingene om at bilister hadde stoppet i veien for å raske med seg sedler kom, har politiet oppfordret alle som eventuelt tok med seg penger om å levere de tilbake igjen.

- Dette er å anse som hittegods, og hittegods skal leveres til politiet, sa krimvaktleder Anders Johnsrud til Dagbladet i går.

I dag gjentar avsnittleder Jevnaker samme beskjed.

- Det er ulovlig å være i besittelse av disse pengene. Det er ikke de som er pengenes rettmessige eiere, og det bør publikum kunne resonnere seg fram til og så få returnert pengene, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer