FØRSTE GANG:  Småbarnsmor Hanne Aakervik Vik Berg gikk pliktskyldigst rundt med lusebeskyttende skotrekk på hodet. Foto: Flak Naturbarnehage.
FØRSTE GANG: Småbarnsmor Hanne Aakervik Vik Berg gikk pliktskyldigst rundt med lusebeskyttende skotrekk på hodet. Foto: Flak Naturbarnehage.Vis mer

Dette er nok årets beste aprilspøk

Fikk foreldrene til å ta skotrekk på hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hva er mer naturlig enn å dra et skotrekk eller to over hodet for å stoppe kraftig luseangrep i en barnehage ?

I grunnen ikke noe, iallefall ikke i Nord-Trøndelag. Og i tillegg blir en guffen seinvinter varmet opp med flirfulle trøndere i alle retninger i langt utover 1. april.

For 1. april-spøken til vesle Flak Naturbarnehage i Bangsund i Namsos går som, ja, en luseepidemi i sosiale medier.

Trønder-Avisa, som omtalte den vel forberedte spøken først, bruker lokaluttrykket «kaukfliring» om reaksjonene. Så får svensker og dansker og andre ikke-trøndere som har hengt seg på, lure på hva det betyr.

- Kraftig utbrudd
For da foreldrene til de atten barna kom med sine håpefulle fredag 1. april, ble de møtt med et utvetydig budskap på en knallgul plakat ved døra: KRAFTIG LUSUTBRUDD ! På grunn av dette ber vi dere foreldre om å ta dere skotrekk på hodet for å hindre videre smitte !

 - BRUK GJERNE TO:  Foreldre til 18 håpefulle ble møtt av et hygienisk alvorsbudskap fredag morgen. Nederst i høyre hjørne viser pedagogisk leder Mona Fjeseth hvordan beskyttelsen skal brukes. Foto: Flak Naturbarnehage.
- BRUK GJERNE TO: Foreldre til 18 håpefulle ble møtt av et hygienisk alvorsbudskap fredag morgen. Nederst i høyre hjørne viser pedagogisk leder Mona Fjeseth hvordan beskyttelsen skal brukes. Foto: Flak Naturbarnehage. Vis mer

Og ledsaget av bilde av blodtørstig lus, modell stor, og barnehagens mest troverdige, pedagogisk leder Mona Fjeseth, med blå pose på hodet, var det plutselig seks-sju foreldre som gikk rundt med ett eller to skotrekk på hodet og nikket samtykkende om lusas vederstyggeligheter.

- Vi hadde en veldig artig dag på jobb i forkant, alle vi fem som jobber her. Og med alle kommentarene på Facebook-siden vår dagene etterpå, har fliringen fortsatt. Til neste gang kan vi virkelig anbefale 1. april-spøk på andre arbeidsplasser også, ler barnehagens daglige leder Renate Aglen Pedersen (32) da Dagbladet spør om hvor lenge en 1. april-spøk egentlig varer.

Hun avslører at ideen kom fra en Facebook-side med ideer til aktiviterer i nettopp barnehager.

- Vi tør ikke utelukke at andre barnehager brukte samme stuntet, men vi tok det kanskje mer ut.

 LURENDREIER:  Barnehageleder Renate Agler Pedersen har vært flirfull både før og etter 1. april. Foto: Privat.
LURENDREIER: Barnehageleder Renate Agler Pedersen har vært flirfull både før og etter 1. april. Foto: Privat. Vis mer

Overfor Trønder-Avisa bedyrer en av mødrene som gikk rundt med blått skotrekk på hodet, Hanne Aakervik Berg, at det er første gang hun er blitt lurt av en aprilspøk.

- Det første jeg tenkte når jeg så plakaten var f....ordet.  Og så et kraftig utbrudd da, det er jo marerittet. Jeg så jo at de ansatte gikk rundt med blå trekk på hodet, så pliktoppfyllende som jeg er, fulgte jeg oppfordringen, forteller hun til avisa.

Nytter ikke hjemme
- Hva sier barnehagelederen til at dere lurte en pliktoppfyllende småbarnsmor for første gang ?

- Det var deilig at det var akkurat hun som gikk fem på. Fra før er det nemlig hun som har greid å lure alle andre.

- Og hvilken 1. april-spøk prøvde barnehagelederen på hjemmebane ?

- Der nytter det ikke, de kjenner meg for godt.

- Men hvis det ER lus i Flak Naturbarnehage, nå da, hva gjør du da ?

- Det ER ikke lus i barnehagen!