Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er nonnene

Den tibetanske nonnen Phuntos Pema, som nå skal være løslatt, ble fengslet fordi hun demonstrerte da Dalai Lama fikk Nobels fredspris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjedde for ganske nøyaktig åtte år siden. Nonnen ble dømt til åtte års fengsel etter offentlig å ha viste sin støtte til Tibets åndelige leder og den norske nobelkomiteen i Lamas, Tibets hovedstad.

Med andre ord synes Phuntos Pema å ha blitt løslatt fra fengslet etter at dommen var ferdig sonet, og neppe i forbindelse med det norske kongebesøket i Kina.

Den andre budistiske nonnen som den norske regjeringen har vært bekymret for, heter Ngawang Sangdrol. Hun er dømt til 18 år i fengsel.

I 1990 ble hun fengslet for første gang da hun demonstrerte for et fritt Tibet. Demonstrasjonen varte i fem minutter. Straffen ble utvidet da hun demonstrerte i fengslet i fjor, faktisk sammen med den andre nonnen, Phuntos Pema.

Hele Norges coronakart