Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er Norges mest voldelige by

Her politianmeldes 80 voldshandlinger årlig.

VOLDELIG: Ifølge Finnmark Dagblad  er det i løpet av ett år i gjennomsnitt 80 voldshandlinger i denne byen lengst nord i Norge, som ender med anmeldelse til politiet. Foto: Ingun A. Mæhlum/Dagbladet
VOLDELIG: Ifølge Finnmark Dagblad er det i løpet av ett år i gjennomsnitt 80 voldshandlinger i denne byen lengst nord i Norge, som ender med anmeldelse til politiet. Foto: Ingun A. Mæhlum/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Finnmark Dagblad  er det i løpet av ett år i gjennomsnitt 80 voldshandlinger i Vadsø, som ender med anmeldelse til politiet.

Og selv om det har vært en nedgang det siste året, er Vadsø den kommunen i Norge som har mest vold per innbygger.

Avisa gjengir statistikk som viser at det for 2012 og 2013 var et årlig gjennomsnitt på 80 tilfeller av trusler og fysisk vold i Vadsø kommune - alt sammen tilfeller som ble anmeldt til politiet.

Ingen andre komuner i hele landet har så mange voldssaker, målt per tusen innbygger.

Hakk i hæl kommer Karasjok med 12,9 tilfeller per 1000 innbygger.

- Finnmark og Oslo har mest anmeldt voldskriminalitet sett i forhold til innbyggertallet. Dette er som i alle tidligere år, og i 2013 ble det anmeldt henholdsvis 8,9 og 8,3 voldslovbrudd per 1.000 innbyggere i disse to fylkene, opplyser Statistisk sentralbyrå ifølge Finnmark Dagblad.
(Dagbladet)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media