VOLDELIG: Ifølge Finnmark Dagblad  er det i løpet av ett år i gjennomsnitt 80 voldshandlinger i denne byen lengst nord i Norge, som ender med anmeldelse til politiet. Foto: Ingun A. Mæhlum/Dagbladet
VOLDELIG: Ifølge Finnmark Dagblad er det i løpet av ett år i gjennomsnitt 80 voldshandlinger i denne byen lengst nord i Norge, som ender med anmeldelse til politiet. Foto: Ingun A. Mæhlum/DagbladetVis mer

Dette er Norges mest voldelige by

Her politianmeldes 80 voldshandlinger årlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Finnmark Dagblad  er det i løpet av ett år i gjennomsnitt 80 voldshandlinger i Vadsø, som ender med anmeldelse til politiet.

Og selv om det har vært en nedgang det siste året, er Vadsø den kommunen i Norge som har mest vold per innbygger.

Avisa gjengir statistikk som viser at det for 2012 og 2013 var et årlig gjennomsnitt på 80 tilfeller av trusler og fysisk vold i Vadsø kommune - alt sammen tilfeller som ble anmeldt til politiet.

Ingen andre komuner i hele landet har så mange voldssaker, målt per tusen innbygger.

Hakk i hæl kommer Karasjok med 12,9 tilfeller per 1000 innbygger.

- Finnmark og Oslo har mest anmeldt voldskriminalitet sett i forhold til innbyggertallet. Dette er som i alle tidligere år, og i 2013 ble det anmeldt henholdsvis 8,9 og 8,3 voldslovbrudd per 1.000 innbyggere i disse to fylkene, opplyser Statistisk sentralbyrå ifølge Finnmark Dagblad.
(Dagbladet)