Disse 50 topper inntektslista:

Dette er Norges nye inntektskonge - passerte én milliard kroner i fjor

Krafthandler Einar Aas faller ned fra tronen. Den som tjente mest i fjor, var Kim Wahl.

MILLIARD: Kim Wahl noterte seg for en drøy milliard i inntekt i fjor. Med det tok han toppen på inntektslista. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
MILLIARD: Kim Wahl noterte seg for en drøy milliard i inntekt i fjor. Med det tok han toppen på inntektslista. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

1 001 434 013 kroner. Det var inntekten bærumsmannen Kim Wahl kunne notere i selvangivelsen i 2017. Det er en oppgang på 953 millioner kroner fra 2017, da samme mann hadde 47 millioner kroner i inntekt, og dobbelt så mye som Trond Mohn, som figurerer på andreplassen på inntektslista med 489 millioner kroner.

Investoren Wahl har mastergrad i er handel og administrasjon fra Harvard. 58-åringen har siden 2004 vært styreleder og eier av investeringsselskapet Strømstangen, som blant annet baserer seg på investeringer i børsnoterte aksjer og eiendom. Selskapet forvalter verdier for mer enn én milliard kroner.

Derfor topper han lista

Wahl har onsdag morgen ikke tid til å snakke med Dagbladet på grunn av møtevirksomhet. Han skriver likevel i en e-post at årsaken til hans suksess i 2017, er mange års arbeid.

- I 1989 var jeg med å starte opp det europeiske oppkjøpsselskapet Industri Kapital, i dag kjent som IK Investment Partners, hvor jeg jobbet i 20 år, fram til 2009. Verdiskapningen fra investeringene gjort i denne perioden ble i all hovedsak investert i ulike fond gjennom anerkjente, internasjonale fondsforvaltere. Mine inntekter og samlede formue er avkastning fra konservative, langsiktige investeringer over 25-30 år i internasjonal industrivirksomhet, skriver Wahl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer