ØKT LEDIGHET: Arbeid til alle og full sysselsetting er fagabevegelsens krav.  Økonomene spår økt ledighet, hva gjør regjeringen med det? Denne uka legger regjeringen rammenefor det som skal bli neste års og valgårets budsjett.  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
ØKT LEDIGHET: Arbeid til alle og full sysselsetting er fagabevegelsens krav.  Økonomene spår økt ledighet, hva gjør regjeringen med det? Denne uka legger regjeringen rammenefor det som skal bli neste års og valgårets budsjett.  Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Dette er økonomenes spådom for året som kommer

Ledigheten vil øke neste år, mens oljeprisen og veksten vil holde seg lav, spår økonomer. Denne uka slåss Høyre og Frp om budsjettet de skal vinne valget på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

På budsjettkonferansen i går og i dag fastlegges rammene og prioriteringene for 2017-budsjettet, selv om det kan justeres noe helt fram til 6. oktober da det legges fram Stortinget. Slaget står om oljepengebruk, skattekutt, grønne avgifter og penger til forsvar, justis, samferdsel, helse, eldreomsorg og andre gode formål.

Frp-nestleder Per Sandberg sa før helga til Klassekampen at det er rom for økt oljepengebruk og flere skattelettelser. Høyres leder i programkomiteen, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sa til Dagbladet for halvannen uke siden at tiden for de store skattelettelsene og raus oljepengebruk er forbi.

Dagbladet har bedt sjeføkonom i SpareBank1, Elisabeth Holvik, Sjeføkonom i DnB, Øystein Dørum, og seniorøkonom i Handelsbanken, Marius Gonsholt Hov, om å beskrive utfordringene i norsk økonomi som statsbudsjettet bør svare på, og komme med råd på vei inn til budsjettkampen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn