Statsbudsjettet 2018

Dette er opposisjonen mest uenig med i statsbudsjettet

Opposisjonspartiene har fått blod på tann av regjeringens forslag til statsbudsjett. Her er punktene de er uenig i.

I OPPOSISJON: Ap-leder Jonas Gahr Støre har flere ting å utsette på i regjeringens forslag til statsbudsjett. Her møter han Erna Solberg i Vandrehallen på Stortinget like etter framleggelsen av statsbudsjettet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I OPPOSISJON: Ap-leder Jonas Gahr Støre har flere ting å utsette på i regjeringens forslag til statsbudsjett. Her møter han Erna Solberg i Vandrehallen på Stortinget like etter framleggelsen av statsbudsjettet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringens forslag til statsbudsjett kritiseres for skjev fordeling, svak distriktspolitikk, for få miljøtiltak og altfor lite fokus på arbeidsliv.

Opposisjonspartiene på Stortinget har følgende å bemerke på regjeringens forslag.

Arbeiderpartiet:

Skatt:Arbeiderpartiet gikk til valg på økte skatter. Det er det ikke i regjeringens forslag til statsbudsjett. Forbrukerøkonom Elin Reitan anslår 1000 kroner mindre skatt i året for en familie med en inntekt på 800 000 og 4000 kroner mindre for en familie med 1,2 millioner i samlede inntekter.

- Profilen i skatteopplegget følger malen denne regjeringen har. Den er skjev. Det vil vi ha en annen tilnærming til. De med sterkest skuldre må ta et større løft. De med mest skal betale mer for å få mer rettferdighet og en mer effektiv økonomi. Akkurat det gjøres det for lite med, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Arbeidsliv:Arbeiderpartiet har gjennom hele den forrige stortingsperioden kritisert regjeringen for å ikke ha gjennomført nok tiltak for å bremse ledigheten. De mener også regjeringen i statsbudsjettet ikke tar nok hensyn til de som står utenfor arbeidslivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer