Dette er Orderud-saken:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

15. juli: Anne Orderud Paust, forsvarsministerens personlige sekretær, oppdager at en gjenstand er festet under bilen hennes. Senere samme dag konstaterer politiet at hun hadde kjørt på jobb med et halvt kilo sprengstoff under bilen. Sprengstoffet var imidlertid ikke utstyrt med tennsats.

12. august: Det blir gjort forsøk på å tenne på i oppgangen der Anne Orderud Paust bor sammen med sin ektemann, Per Paust, i Oslo. Etter dette attentatet blir det også kjent at Per Paust hevdet å ha blitt utsatt for et overfall i 1996.

3. september: Det blir kjent at Per Paust og Anne Orderud Paust har flyttet til New York, hvor Per Paust vikarierer som generalkonsul i fire måneder. Politiet betegner situasjonen for ekteparet som utrygg.

1999:

Medio januar: Ekteparet Paust er tilbake i Oslo. Etterforskningen av attentatene er fortsatt resultatløs.

Mars 1999: De fleste sikkerhetstiltakene politiet satte i verk rundt ekteparet Orderud Paust etter de to attentatforsøkene blir opphevet, men kontakten mellom ekteparet og Oslo politidistrikt opprettholdes.

6. mai: Per Paust dør av kreft i Oslo, etter kort tids sykeleie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer