JAGUAR: Oslo kommune leaser to elbiler av typen Jaguar I-Pace HSE til Rådhusets transporttjeneste. Bilene skal benyttes til
sikkerhetskjøring av politisk ledelse i Oslo kommune.
Foto: Jaguar Landrover / NTB scanpix
JAGUAR: Oslo kommune leaser to elbiler av typen Jaguar I-Pace HSE til Rådhusets transporttjeneste. Bilene skal benyttes til sikkerhetskjøring av politisk ledelse i Oslo kommune. Foto: Jaguar Landrover / NTB scanpix Vis mer

Dette er Oslo-byrådets nye bil

Leier inn to elbiler av merket Januar I-Pace HSE.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oslo kommune har gått til innleie av to nye elbiler av merket Jaguar I-Pace HSE. Bilene skal brukes til å kjøre byråds- og bystyrepolitikerne i hovedstaden.

Tidligere har Oslo-byrådet fått kritikk for den såkalte «Raymobilen», en forurensende Audi A8, som ble blant annet ble brukt til å kjøre byrådsleder Raymond Johansen (Ap) rundt i byen.

Denne gang gikk kommunen for nullutslippsbiler.

- Teknologien på markedet har utviklet seg hurtig siden forrige tildeling som Rådhusets forvaltningstjeneste hadde i våren 2015. Vi er glade for at det nå er lansert elbiler på markedet som tilfredsstiller våre krav til sikkerhet, sier rådhusforvalter Marit Jansen.

Det er selskapet BC Norway AS som er tildelt kontrakten for leasing av de to bilene i tre år.

- Denne avtalen er også betydelig rimeligere enn forrige avtale, sier Jansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer