Dette er overfallsmannen i Oslo

Mannen som er mistenkt for overfallene i Oslo i helga er 20-25 år, trolig afrikansk og snakker norsk, sier Oslo-politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo Politidistrikt går nå ut med fantomtegning av mannen som overfalt tre kvinner og en mann natt til søndag i Oslo. Det kom frem på en pressekonferanse på politihuset på Grønland i dag.

- Snakket norsk

Politiet i Oslo vet foreløpig lite om mannen som er mistenkt for overfallene.

Den mistenkte mannen blir beskrevet som en mørk afrikaner i 20-25 år, slank, ca. 173/185 centimeter høy. Han var kledd i hettegenser og mørk jakke da overfallene fant sted.

- Foreløpig er det kommet inn 50 tips i overfallssaken, sa sjefen for vold- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, Terje Kristiansen på pressekonferansen.

Til Dagbladet.no tilføyer Kristiansen:

- Ifølge vitnene snakket mannen norsk og det tyder på at han har en tilknytning til Norge - at han ikke er en tilfeldig forbipasserende person her i landet. Den tilknytningen kan være for eksempel oppvekst, skole eller jobb, sier Kristiansen.

Fantomtegningen er basert på ofrenes beskrivelse av overfallsmannen..

FANTOMTEGNING: Slik ser mannen ut som er mistenkt for å ha overfalle med kniv og forsøke voldta tre kvinner natt til søndag i Oslo. Foto: Cornelia Wilberg Foto: Cornelia Wilberg
FANTOMTEGNING: Slik ser mannen ut som er mistenkt for å ha overfalle med kniv og forsøke voldta tre kvinner natt til søndag i Oslo. Foto: Cornelia Wilberg Foto: Cornelia Wilberg Vis mer

- Mannen som bor sammen med en kvinne som ble overfalt i Trondheimsveien har også vært en viktig bidragsyter til fantomtegningen, sier Kristiansen.

Nå håper politiet at fantomtegningen kan bidra til ytterligere tips i saken. Overfallene skjedde mellom klokka 02-02.30 natt til søndag i Trondheimsveien, Kirkegårdsgata og i krysset Lakkegata/Jens Bjelkesgate.

- Godt hjelpemiddel

Terje Kristiansen sier det er umulig å si hva fantomtegningen kan føre til, men at de nå gjør et forsøk og håper på et resultat.

- Vi har hatt gode erfaringer med fantomtegninger i andre saker, og det har vist seg at det er et godt hjelpemiddel, sier han.

Har du opplysninger til politiet? Ta kontakt på 22 66 90 50. 

Håper på video 

Politiet holder på å gå gjennom videomateriale fra overvåkningskameraer fra et tre-timers tidsrom natt til søndag. Etterforskerne håper nå på at gjerningsmannen er blitt fanget på videoopptak i det aktuelle området.

- Vi har fått inn fire til fem opptak. De vil ta omtrent én til to dager å gå gjennom alt, sier Terje Kristansen til Dagbladet.no. 

Han forteller at det foreløpig ikke har kommet vitneutsagn om den mistenkte etter overfallene.

Ukjent redningsmann

Overfallene skjedde i Sofienberg bydel i Oslo i Kirkegårdsgata, Trondheimsveien og i krysset Lakkegata/Jens Bjelkesgate.

Politiet etterlyser fortsatt en redningsmann som slo til og jaget overfallsmannen etter at han hadde overfalt en 40-årig kvinne med kniv i krysset Lakkegata/Jens Bjelkesgate.

Oslo-politiet gikk i går kveld massivt ut med dør-til-dør utspørring på jakt etter overfallsmannen.