Dette er overvåkningsskandalen som ryster en hel verden

Dokumentet Dagbladet avslører i dag, er ikke det første som har skapt voldsomme reaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO DE JANEIRO/OSLO (Dagbladet): Den amerikanske etterretningstjenesten NSA skal ha overvåket mer enn 33 millioner mobilsamtaler i Norge i en periode på 30 dager ved årsskiftet 2012/13.

Dagbladet avslører i dag et nytt dokument fremskaffet av den tidligere NSA-ansatte varsleren Edward Snowden. Snowden-dokumentet og USAs eget notat om dokumentet (krever abonnement). I Dagbladet+ kan du også lese en detaljert gjennomgang av hva «Boundless Informant»-programmet er, og hva det som står i det topphemmelige dokumentet egentlig betyr (krever abonnement).

Massive avsløringer Tidligere har Snowden-avsløringer skapt voldsomme reaksjoner verden over. Blant de massive overvåkningsavsløringene er informasjon om at amerikansk etterretning har overvåket telefonsamtalene til 35 internasjonale ledere.

NSA har direkte adgang til data fra både Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube og Apple, som del av PRISM - et hemmelig program for antiterrorisme.

Amerikanske myndigheter står bak omfattende hacking av datamaskiner i Kina og Hongkong, og har spionert på alliertes ambassader og EUs kontorer i Washington og New York. NSA har også hacket hemmelig informasjon hos FN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer