Dette er øyeblikket leoparden ventet på

Tålmodig ligger leoparden og venter nærmest usynlig i gresset. Så kommer antilopeflokken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fotograf Martha Van Rensburg arbeider med et større prosjekt om rovdyr. I den forbindelse var hun sammen med ektemannen sin Marius Van Tonder og flere andre fotografer i viltreservatet MalaMala i Sør-Afrika.

- På vår siste dag i MalaMala reiste vi ut tidlig på morgenen og så en leopardhunn som lå og ventet i gresset. Vi stoppet med en gang og ventet sammen med henne i 30 minutter mens en flokk impalaer løp rundt på den andre siden av veien, forteller Martha Van Rensburg til Dagbladet.

Fikk matbit Martha satte raskt opp sitt GoPro-kamera på Land Roveren og gjorde seg klar til å ta stillbilder med sitt vanlige kamera. Etter 30 minutter i selskap med leoparden, fikk både fotografer og leoparden betalt.

Plutselig kommer antilopeflokken løpende over veien, rett mot den godt kamuflerte leoparden. En av antilopene løper nærmest rett på leoparden, som tar et byks opp i lufta etter halsen til byttedyret og raskt legger det i bakken. Alt er over for antilopen i løpet av et par sekunder.

- Alt skjedde utrolig raskt, men jeg var heldig som både fikk video av byttenedleggelsen, samt stillbilder av leoparden og impalaen i lufta, sier Martha.

Duppet av Fotograf Ian Weatherburn var også med på utflukten, uten at han klarte å fange øyeblikket med kameraet sitt.

NÆRMEST USYNLIG: Leoparden kan knapt ses i gresset når antilopeflokken kommer løpende.
NÆRMEST USYNLIG: Leoparden kan knapt ses i gresset når antilopeflokken kommer løpende. Vis mer

- Leoparden var utrolig tålmodig og rolig, den duppet til og med av et lite øyeblikk. Men da øyeblikket kom, og antilopeflokken kom løpende, var den på alerten. Det er utrolig hvor høyt den hopper og tar tak i impalaen, det var over på et øyeblikk, sier Watherburn.

Du kan følge fotografekteparet Martha og Marius på Facebook, der de fortløpende legger ut smakebiter fra rovdyrprosjektet sitt.

FÅR BETALT: Leopardens utrolige smidighet og spenst gjør at byttedyret er sjansløst.
FÅR BETALT: Leopardens utrolige smidighet og spenst gjør at byttedyret er sjansløst. Vis mer