MARERITT:  Den britiskfødte unggutten, Richard Whalley, som flyttet til USA sammen med sin familie i 1989 befant seg plutselig mitt i et levende mareritt. Dette er hans far like etter bombeangrepet. Foto: AP.
MARERITT: Den britiskfødte unggutten, Richard Whalley, som flyttet til USA sammen med sin familie i 1989 befant seg plutselig mitt i et levende mareritt. Dette er hans far like etter bombeangrepet. Foto: AP.Vis mer

- Dette er pappa, jeg aner ikke hvor mamma er

Fikk se bilder av sin hardt skadde far på internett etter Boston-bombene. Så startet han jakten på mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er nå gått 12 dager siden den fatale bombingen langs oppløpet til Boston Marathon i USA.

Omtrent 180 personer ble skadd og tre person drept i terroraksjonen. Nå er avdøde Tamerlan Tsarnajev og hans yngre bror Dsjokhar Tsarnajev siktet for ugjerningene.

Rett etter at bombene gikk av var det en kaotisk situasjon i målområdet og mange som lette etter sin kjære og nære.

En av dem var Richard Walley. Den britiskfødte unggutten som flyttet til USA sammen med sin familie i 1989, befant seg plutselig midt i et levende mareritt.

Lette etter foreldre Han satt hjemme og leste om bombingen på internett fordi han ikke fikk kontakt med sine foreldre på telefon, og han visste de var i området fordi han fikk det fortalt av en venn.

Omsider fant han sin hardt skadde far, alvorlig skadet med splint i benet, på et fotografi hos seattletimes.com.

Dermed begynte han letingen etter sin mor. Ingen sykehus kunne fortelle hvor noen av hans foreldre lå, fordi det ikke var noe registrert under navnet deres.

- Frykter at mor er død Med så mange skadd samtidig hadde flere blitt registrert under feil navn, dermed ble det enda verre for dem som søkte etter sine venner og familie.

Han fortsatte jakten på Facebook.

- Min far er inne på denne lenka, men jeg aner ikke hvor min mor er. Begge ble bombet og jeg forsøker å finne ut hvilket sykehus de er på. Kan du hjelpe meg? De kan være hardt skadde begge to. Jeg frykter min mor er død, skrev Richard.

Whalley ga ikke opp og han ba sykehusene i bombeområdet om å dobbeltsjekke navnene.

På bedringens vei Omsider fant han sine foreldre, skrevet inn på to forskjellige sykehus. Mr. Whalley mistet en del av sin høyre fot og skadet synet etter ulykken.

 PÅVIRKET?:  Brødrene Dzjokhar og Tamerlan Tsarnajev(midten), som mistenkes for å ha stått bak bombene under Boston maraton, skal ha blitt påvirket av en mystisk armener. Foto: AP / NTB SCANPIX
PÅVIRKET?: Brødrene Dzjokhar og Tamerlan Tsarnajev(midten), som mistenkes for å ha stått bak bombene under Boston maraton, skal ha blitt påvirket av en mystisk armener. Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer

Paret er i dag fortsatt på sykehus etter de alvorlige skadene de fikk i eksplosjonen. Men de er på bedringens vei og tilbringer tiden på rom sammen.

Via nettsiden GiveForwards, har det blitt samlet inn over 128 000 dollar til operasjoner for familien.

Samtidig har de lovet at alle pengene som er til overs etter operasjonen, vil gå til andre ofre under bombingen.

Dermed er denne familien på bedringens vei.

Dette er dessverre bare en av flere grufulle historier etter bombingen i Boston for 12 dager siden.