Dette er Peter Madsens kone

Drapsdømte Peter Madsens nybakte kone gjør sitt første intervju siden nyheten ble kjent.

RETTSSAK: Peter Madsen ble dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Dette er saken. Video: NTB Scanpix/NTB Scanpix Danmark/Frida Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige helg ble det kjent at Peter Madsen (49) hadde giftet seg i fengsel. Giftermålet fant sted 19. desember i Herstedvester Fængsel i Albertslund, der Madsen soner sin livstidsdom.

Han er dømt for å ha mishandlet og drept journalisten Kim Wall i august 2017. Wall ble meldt savnet etter å ha reist med Madsen i en ubåt, og ble seinere funnet partert.

Under rettssaken nektet Madsen for drapet, men anket likevel ikke skyldspørsmålet.

Pågrepet av russiske myndigheter

Madsens utkårede er russiske Jenny Curpen (39). Curpen er opprinnelig fra Moskva, men bor nå i den finske byen Salo, der hun fikk innvilget politisk asyl, etter å ha forlatt hjemlandet i 2012.

I et intervju med BBC forteller den nygifte 39-åringen at hun jobbet som journalist for Grani.nu - en nettavis for den russiske opposisjonen - da hun bodde i Russland.

Nettavisa skal være forbudt av myndighetene, og Curpen skal ha blitt pågrepet i 2012, etter å ha deltatt på en demonstrasjon organisert av Det nasjonalbolsjevikiske partiet, ledet av Eduard Limonov.

Limonov har blitt omtalt som president Vladimir Putins «verste mareritt», og partiet har blitt forbudt i Russland. Curpen skal ha blitt arrestert sammen med Alexei Deviatkin, som hun nå bor med i Finland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer