Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er pinlig

Nå får Siv Jensen kritikk også fra egen stortingsgruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag denne uka ville ikke Frp-leder Siv Jensen si hva partiledelsen har visst om overgrepsanklagene mot Trond Birkedal.

Men i går bekreftet hun til Dagbladet at hun har kjent til overgrepsanklagene helt siden oktober 2009.

Fremskrittspartiets formann har dermed hatt kjennskap til anklagene i nærmere halvannet år.

Tidligere har blant andre Frp-veteran Per Ove Width sagt at Jensen bør trekke seg som partileder. Nå får partiledelsen også kritikk fra egen stortingsgruppe.

- Pinlig Stortingsrepresentant og fylkesleder i Finnmark Frp, Jan Henrik Fredriksen mener det hadde vært på sin plass med større åpenhet fra partiledelsen i behandlingen av Birkedal-saken.

- Jeg har snakket med en rekke sentrale Frp'ere i Finnmark, og alle opplever partiledelsens behandling av saken som pinlig, sier han.

- Vi er et parti som i snart førti år har arbeidet for et mer transparent samfunn, og når vi selv får besøk av et samlet norsk pressekorps, så slukker vi lyset, smeller igjen døra og kaster nøkkelen. Det er pinlig, sier stortingsrepresentanten fra Finnmark til Dagbladet.

Fredriksen vil ikke fremme mistillit mot ledelsen, men mener partiet må gjennomføre en kritisk evaluering av hvordan Birkedal-saken er behandlet.

- Bare ettertiden vil vise oss om denne saken får konsekvenser for partiledelsen, sier han til Dagbladet.

Intern diskusjon Dagbladet har ringt alle Fremskrittspartiets fylkesledere, men de fleste vil ikke kommentere partiledelsens behandling av saken.

- Jeg kan ha mine meninger om hvordan denne saken er håndtert, men det skal jeg ta med Siv Jensen, Geir Mo og resten av partiledelsen gjennom organisasjonsutvalget og landstyret, sier Frank Willy Djuvik, fylkesleder i Sogn og Fjordane.

Han mener partiledelsen trenger ro til å håndtere en vanskelig sak.

- Vi får heller se om rutiner og regler er fulgt i ettertid. Da får vi eventuellt justere eller endre på rutinene, sier han.

Fylkesleder i Buskerud, Trond O. Røed mener mange er ute og synser i media uten at de kjenner sakens fakta.

- Det viktigste nå er å se an politiets etterforskning, og finne ut hva som faktisk har skjedd i denne saken. Så kommer Frp helt sikkert til å ha en intern diskusjon om de etiske retningslinjene i etterkant av denne saken, sier Røed.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media