Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette er politidistriktene som skal etterforske de «Dark Room»-siktede

Ni forskjellige politidistrikter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
GROVE OVERGREP: Politiadvokat Janne Ringset Heltne forteller om en av sakene som dreier seg om planlegging av grove overgrep mot et ufødt barn. Video: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): 51 menn er siktet i det Vest politidistrikt omtaler som den største overgrepssaken mot barn i Norge.

Blant de siktede er en advokat, flere ingeniører, en førskolelærer, og en økonom. Ifølge NRK er flere politikere også siktet.

De involverte kommer fra alle samfunnslag og bor i flere forskjellige deler av Norge.

Ni politidistrikter

Som tidligere kjent er 18 av de siktede fra Hordaland.

Vest politidistrikt går nå ut med informasjon om de andre sakene som har utspring fra operasjon «Dark Room».

Det er i alt snakk om 27 saker som sendes fra Vest politidistrikt til andre politidistrikter i landet, og etter det Dagbladet erfarer skal dette være politidistrikt de siktede mennene er bosatt i.

Fordelingen er som følger:

PRESSEKONFERANSE: Politiet i Bergen har jobbet med stort sakskompleks om overgrep mot barn. 51 personer er siktet i saken, og søndag ettermiddag holdt politiet en pressekonferanse.  Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer
  • Trøndelag - 5
  • Innlandet - 3
  • Sør Vest - 1
  • Troms - 4
  • Nordland - 2
  • Øst - 7
  • Sør Øst - 2
  • Møre og Romsdal - 1
  • Finnmark - 1
  • Kripos – skal oversendes Sverige - 1

12 overgrep

I chattelogger politiet har beslaglagt, fantaserer mennene om overgrep mot barn helt ned i spedbarnsalder. På det mørke nettet har flere av dem klart å holde lystene sine hemmelig for andre enn hverandre - fram til politiets teknologi og etterforskning innhentet dem.

I beslagene har politiet funnet overgrep mot 12 barn, både i Norge og i utlandet. I en chattelogg forklarer en person hvordan han skal ha voldtatt en sju år gammel gutt.

De fleste sakene i «Dark Room»-komplekset skal dreie seg om nedlastning og spredning av overgrepsbilder av barn, men også bestilte overgrep over nettet er blant sakene i komplekset, skriver NTB.

Politiet opplyste i går at de undersøker både fysiske overgrep og overgrep på nett, og at de venter at saken kan vokse i tiden framover.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!