Dette er politiets fire teorier

Hun ble mest sannsynlig drept, men politiet har også andre teorier om hva som kan ha skjedd med Anne-Elisabeth Hagen. Dette er politiets fire viktigste hypoteser.

239 DAGER: Etterforskningen var totalt skjermet fra offentligheten den ble satt i gang. Nå går etterforskningsleder Tommy Brøske ut med politiets tre viktigste hypoteser om hva som kan ha skjedd med Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
239 DAGER: Etterforskningen var totalt skjermet fra offentligheten den ble satt i gang. Nå går etterforskningsleder Tommy Brøske ut med politiets tre viktigste hypoteser om hva som kan ha skjedd med Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM / OSLO (Dagbladet): Helt siden saken om forsvunne Anne-Elisabeth Hagen (69) ble kjent for offentligheten 9. januar i år, har politiet sagt at de har etterforsket saken som en bortføring, hvor motivet skal ha vært å få utbetalt ni millioner euro - rundt 87 millioner kroner - i løsepenger.

Onsdag gjorde politiet en offentlig helomvending i saken. De tror ikke lenger at Hagen ble bortført med økonomisk vinning som motiv. Nå har politiet som hovedhypotese at bortføringen var «fingert» for å skjule et drap.

Men det er ikke den eneste teorien politiet har.

Fire hypoteser

Overfor Dagbladet forteller politiinspektør og etterforskningsleder Tommy Brøske i Øst politidistrikt at politiet til sammen har fire hypoteser om hva som kan ha skjedd med Hagen, som skal ha blitt bortført fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober i fjor.

1) Alvorlig kriminell handling.

Politiet har ikke utelukket at Hagen ble bortført med økonomisk vinning som motiv, selv om de anser det som «mest sannsynlig at hun er drept», ifølge Brøske.

Det er «atypiske trekk ved en tradisjonell bortføring» som politiet mener de ikke ser i forsvinningssaken, og det er derfor politiet har gått bort fra teorien om kidnapping mot løsepenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer