- Dette er politisk maktkamp

- Dette er klassisk hersketeknikk! Det er opprørende at vi ikke har kommet lenger i Norge i 2002 enn at menn bruker kvinners utseende for å så tvil om deres kompetanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henne-redaktør Ellen Arnstad er provosert over kjolehetsen mot Karita Bekkemellem Orheim.

Hun er opprørt på vegne av Karita og kvinner generelt.

- Jeg trodde, ærlig talt, vi hadde kommet lenger. Dette minner om det Gro Harlem Brundtland ble utsatt for da hun ble miljøvernminister, som ung, pen, velkledd kvinne. Hun ble møtt av menns skepsis, utsatt for stygge hersketeknikker, og det ble sådd tvil om hennes dyktighet. Hun fortalte meg hvor sårende og tøft det var. Det er sjokkerende at det gjentar seg nesten 30 år etter!

Arnstad er sterkt engasjert og dekker ikke over sin vrede. Hun antyder hva som ligger bak.

- Det er påtakelig at dette utspillet kommer nå, i kjølvannet av debatten om kjønnsmessig fordeling i Arbeiderpartiets ledelse. Kanskje er det ikke så vanskelig å forstå hvor dette kommer fra, og motivene bak. Rå politisk maktkamp.

Det var blant annet en motereportasje med kvinnelige politikere i Henne som var med på å utløse debatten.

- Det er kleskoder i alle bransjer, også i politikken, men jeg mener at Karita ikke har brutt disse. Utrolig nok er det oftest kvinner som blir lette ofre. Hvor ofte snakker vi om de mannlige politikernes klesdrakt eller sprell i media? Når menn i politikken er med på kreative ideer, blir det bare «morsomt». Når kvinnene gjør dette, mister de plutselig makt.