- Dette er pølsevev fra ende til annen

TA invest-medlemmer gjør det klart at Eva-Karin Haugen (51) aldri ba dem om hjelp, slik det ble hevdet i retten i dag.

BARE TULL: Steinar Øyhaugen (nærmest) og Hasse Bergstrøm var begge medlemmer i aksjespareklubben TA-Invest FOTO: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
BARE TULL: Steinar Øyhaugen (nærmest) og Hasse Bergstrøm var begge medlemmer i aksjespareklubben TA-Invest FOTO: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no):Per Sten Andersen (70) og Eva-Karin Haugen (51) er siktet for bedrageri og grovt underslag etter at sparepengene til 300 medlemmer i aksjeklubben TA Invest er forsvunnet.

I retten i dag hevdet Eva-Karin Haugens forsvarer at Haugen ga medlemmene mulighet til å ta over for henne, og at medlemmene også kunne få innsyn i alle dokumenter dersom de hadde spurt om dette.

- Hadde muligheten
- Haugen har stilt seg til disposisjon for aksjeklubben og har overhodet ikke handlet i strid med den. Hun har sagt opp jobben sin og jobbet hundre prosent med dette. Hun gikk selv inn med 10 millioner kroner, sa Haugens forsvarer, Julie Conradi-Larsen, i Oslo tingrett i dag.

- Men dette ble vanvittig stort og Haugen spurte om andre medlemmer ville forvalte eiendommene. Alle medlemmene har hatt mulighet til å overta dette eller få innsyn dersom de hadde spurt, fortsatte hun.

Til stor irritasjon for flere TA Invest-medlemmer som hadde møtt opp på tilskuerbenken.

- Dette stemmer ikke, roper Steinar Øyhaugen.

Til Dagbladet sier han at dette er første gang han har hørt snakk om dette.

Tull
- Påstandene fra begge advokatene om forholdet til medlemmene stemmer overhodet ikke. De har ikke villet oppgi navnet på andre medlemmer, og de har heller aldri bedt om noen konkret hjelp. Dette er pølsevev fra ende til annen, sier han.

I retten kom det fram at Andersen og Haugen bestrider at det foreligger krav mot dem fra innskyternes side.

- De bestrider også at kravet skal ha vært såpass stort og de tar ikke stilling til sin egen insolvens, altså de har ikke oversikt over egen økonomi, sier Siv Sandvik, forsvarer til Herman Høst og en rekke andre medlemmer i aksjeklubben, til Dagbladet.

Hun sier videre at det nå vil bli holdt to nye rettsmøter før man avgjør konkursbegjæringen.

Den første vil bli holdt 26. juni med Eva-Karin Haugen (51), og det neste blir holdt 2. juli med Per Sten Andersen (70).

500 millioner kroner
Samboerparet som er bosatt på Frogner i Oslo er beskyldt for å ha underslått 500 millioner kroner fra aksjeklubben de drev.

Klubben skal ha hatt over 300 medlemmer.

- Vi sliter fortsatt med å få oversikt over deres økonomiske situasjon. Det er ennå ikke en komplett oversikt over alle transaksjoner som ble foretatt, og det var flere hundre daglig og ukentlig, sa Haugens forsvarer, Julie Conradi-Larsen, i retten.

De to er også anmeldt av Kredittilsynet som mener at virksomheten de har drevet er i strid med loven om verdipapirfond.

Investorene vedtok i mai å fremme konkursbegjæring mot samboerne bak fondet, og mente en konkursbegjæring var den eneste måten å skaffe oversikt over investeringene og det klubben skylder investorene. 

I forbindelse med etterforskningen har politiet tatt arrest i boligen til Andersens døtre, samt en leilighet i Trondheim registrert på Haugens søster. I tillegg skal det være tatt arrest i eiendom tinglyst på en venninne av Haugen.

I RETTEN: Per Sten Andersen (70) og Eva-Karin Haugen (51) er siktet for bedrageri og grovt underslag. Foto: Privat
I RETTEN: Per Sten Andersen (70) og Eva-Karin Haugen (51) er siktet for bedrageri og grovt underslag. Foto: Privat Vis mer