Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er presseverdens svar på Sovjetunionens sammenbrudd

Presseforbundets sjef Per Edgar Kokkvold vil ikke savne News of the World.

SOVJETUNIONEN: - Jeg hørte dette for en halv time siden og det første jeg tenkte var at dette må være presseverdens svar på Sovjetunionens sammenbrudd, sier generealsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, til Dagbladet. Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET
SOVJETUNIONEN: - Jeg hørte dette for en halv time siden og det første jeg tenkte var at dette må være presseverdens svar på Sovjetunionens sammenbrudd, sier generealsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, til Dagbladet. Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg hørte dette for en halv time siden og det første jeg tenkte var at dette må være presseverdens svar på Sovjetunionens sammenbrudd, sier generealsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, til Dagbladet.

Det var tidligere i dag sjokkbeskjede kom: Skandaleavisa News of the World legges ned, etter hackingavsløringene denne uka. Den britiske tabloidavisa som har et opplag på 2,6 millioner.

- Dette er veldig dramatisk og fullstendig uventet. På en måte er jo dette i avisas tabloidavisas ånd, sier Kokkvold. Han sier at avisa, helt siden den ble grunnlagt for 143 år siden, har vært «den lille manns avis».

- Det har vært en tabloidavis for folk flest, etter hvert med mye pupper og nakne damer, sier Kokkvold.

- Kommer du til å savne News of the World?

- Nei, sier Kokkvold.

Stenger søndag Siste utgave av den britiske erketabloiden selges søndag.

- Etter å ha konsultert flere kollegaer, har jeg avgjort at vi må utføre videre handlinger med hensyn til avisa. Utgaven førstkommende søndag vil bli den siste utgaven av News of the World, sa James Murdoch i en uttalelse til sine ansatte i dag. Han er sønnen til den australske mediemogulen Rupert Murdoch og sjef for selskapet News International i Europa og Asia.

Avisa kommer ut en gang i uka, hver søndag. Det ikke vil være noen annonser i den siste utgaven, annonseplassene skal gis bort til veldedige organisasjoner. I tillegg vil alle inntektene fra søndagens avis doneres bort.

- De gode tingene ved News of the World er blitt overskygget av dårlig oppførsel. Hvis de siste beskyldningene er sanne, er dette umenneskelig, sa Rupert Murdoch.

MEDIESKANDALE: Den britiske statsministeren David Cameron har lovet offentlig gransking av News of the World, etter nye opplysninger i den såkalte avlyttingsskandalen. Nå legges avisa ned. Siste utgave kommer på søndag. Foto: EPA/KERIM OKTEN/SCANPIX
MEDIESKANDALE: Den britiske statsministeren David Cameron har lovet offentlig gransking av News of the World, etter nye opplysninger i den såkalte avlyttingsskandalen. Nå legges avisa ned. Siste utgave kommer på søndag. Foto: EPA/KERIM OKTEN/SCANPIX Vis mer