- Dette er prisen for mediedekningen

Les hva rettspsykiater Randi Rosenqvist svarte i nettmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg har fryktet at noe slikt ville skje. Det er prisen for den voldsomme dekningen av slike hendelser, sier rettspsykiater Randi Rosenqvist til VG.

Hun er leder av Justisdepartementets rettsmedisinske kommisjon, og har vært sakkyndig i et 30-talls drapssaker her i landet der drapsmannen har blitt vurdert av psykiatrisk sakkyndige.

Fra klokka 15.00 svarer Randi Rosenqvist i nettmøte her på Dagbladet.no. Du kan allerede nå stille spørsmål om alt du lurer på rundt slike hendelser.

Rosenqvist peker på at gjerningsmennene som står bak massakrer ofte har psykiske problemer, men at de ikke er psykiatriske pasienter som er inne til behandling.

En typisk gjerningsmann framstår snarere rolig enn som psykotisk i dagene og timene  før de dreper, også under massakren.

- Som oftest er slike gjerningsmenn avvikende problemer som ikke var klar over at de hadde alvorlige problemer, sier Rosenqvist.

Colmbine og Virginia Tech

Både Rosenqvist og voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøgskolen mener det er skremmende likheter mellom tragedien i Finland og de amerikanske  skolemassaskrene ved Columbine 20. april 1999 og Virginia Tech 16. april i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer