Abbas Gallyamov:

Dette er Putins fluktplan

Putins eks-taleskriver hevder presidenten har planene klare for å flykte til Latin-Amerika: - Når de sier at «alt går etter planen», ville det vært fornuftig å presisere hvilken plan de snakker om. De ser nemlig ut til å ha mer enn én plan.

TIL VARMERE STRØK: Går det virkelig galt for Vladimir Putin og Russlands krig i Ukraina, har presidenten planene klare for hvor han skal flykte. Han har sett seg ut to bestemte land i Latin-Amerika. Foto: Olga Maltseva / AFP
TIL VARMERE STRØK: Går det virkelig galt for Vladimir Putin og Russlands krig i Ukraina, har presidenten planene klare for hvor han skal flykte. Han har sett seg ut to bestemte land i Latin-Amerika. Foto: Olga Maltseva / AFP Vis mer
Publisert

Taper han krigen i Ukraina, har Russlands president Vladimir Putin fluktplanene klare, skal vi tro Putins tidligere taleskriver Abbas Gallyamov.

I en lengre melding på Telegram den 6. desember gjør han det klart at han vanligvis ikke går ut med historier «fra innsida», men at han denne gangen vil gjøre et unntak.

Han presiserer at valget om å gå ut med historien kommer av at han stoler på kilden, men også fordi informasjonen han har fått er hardtslående.

Så begynner han å fortelle.

- Utelukker ikke at han vil tape

Historien starter med at Putins indre krets denne våren ga et nytt prosjekt kodenavnet «Noahs ark», etter den bibelske historien om Noah som bygget seg en ark på befaling fra gud.

- Som navnet tilsier, handler dette om å finne nye land du kan dra til dersom det blir helt ubeboelig i hjemlandet ditt, skriver eks-taleskriveren og fortsetter:

- Putins nærmeste rådgivere utelukker dermed ikke at han vil tape krigen, miste makten og se seg nødt til å evakuere raskt.

Han hevder at det opprinnelig var Kina som ble lagt på bordet som mulig fluktland. Denne planen ble imidlertid skrotet for et annet alternativ:

Latin-Amerika.

SKÅLER: Torsdag møtte Russlands president Valdimir Putin flere russiske offiserer under en prisutdeling i Kreml. Under en kort tale, skåler presidenten etter å ha sagt at han ikke kommer til å stoppe angrepene mot ukrainsk infrastruktur. Video: Ivan Larsson / NTB. Vis mer

- Mer enn én plan

Ifølge Gallyamovs kilde er både Argentina og Venezuela foreslått som gode kandidater. Han hevder at planene om å flykte til Venezuela organiseres av Igor Ivanovitsj Setsjin, en russisk politiker og forretningsmann som anses å være en nær Putin-alliert.

Setsjin skal nemlig også kjenne Venezuelas president, Nicolás Maduro, personlig.

Også andre toppledere med gode forbindelser til utlandet jobber nå dedikert med «Noahs ark»-prosjektet, skriver Gallyamov.

- Dessverre har ikke kilden min flere detaljer, men det som er sagt her er nok til å forstå én ting. Når de sier at «alt går etter planen», ville det kanskje vært fornuftig å presisere hvilken plan de snakker om. De ser nemlig ut til å ha mer enn én plan.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer