Viseadmiral Louise Dedichen

- Dette er Putins tabbe

Verdens største forsvarsallianse er mer samlet enn noen gang, sier viseadmiral Louise Dedichen. Hun mener Russland er trussel mot Europas demokratier.

TRUSSEL: - Russland er i dag en trussel mot våre demokratier, sier viseadmiral Louise Dedichen, Norges faste representant i NATOs militære råd. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
TRUSSEL: - Russland er i dag en trussel mot våre demokratier, sier viseadmiral Louise Dedichen, Norges faste representant i NATOs militære råd. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRUSSEL (Dagbladet): - Verden har blitt farligere, med president Putin. Frykten for krig ikke vært større siden andre verdenskrig, konstaterer Louise Dedichen.

Dagbladet møter viseadmiralen i Natos hovedkvarter i Brussel, hvor hun er sjef for den norske militærmisjonen til Nato. Sammen med en general eller admiral fra hvert av medlemslandene sitter hun forsvarsalliansens militære råd.

Dedichen er første kvinne som har fått plass i Natos militære råd.

Til tross for terrorisme, cyberangrep, trusler i verdensrommet, ulovlig migrasjon, klimautfordringer og Kinas internasjonale ambisjoner, er det Russland som igjen har fått Natos hovedfokus.

Før Russlands invasjon av Georgia i 2008, ble det ikke utelukket at landet på sikt kunne bli en Nato-partner. Nå, etter annekteringen av Krim i 2014 og krigen i Ukraina, ser generalene og admiralene i Nato på Russland som den farligste, og mest uforutsigbare trusselen mot demokrati og fred i Europa.

- Russland er i dag en trussel mot våre demokratier, slår viseadmiral Louise Dedichen.

Viseadmiral Louise Dedichen, Norges og forsvarssjefens faste representant i Natos militære råd, vedgår at forsvarsalliansen har flere utfordringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.