Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er rasisme

- Direkte rasistisk, sier Saera Khan (Ap), om holdningene norske offiserer viser i en ny rapport. «Vi hadde problemer med å se på sigøynerne som mennesker», sier offiserene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innvandrerkvinne og politiker Saera Khan ble rystet og lei seg etter å ha lest Dagbladet.no i dag. Først leste hun om Carl I. Hagen som mener det ikke er riktig å likestille norsk kristen kultur med muslimske. Deretter leste hun om en ny rapport som avslører svært fordomsfulle og primitive holdninger blant norske offiserer som har vært stasjonert i Kosovo.

- Jeg ble rysta og lei meg. Har vi virkelig ikke kommet lengre i 2003, sier Khan engasjert til Dagbladet.no.

- Disse offiserene snakker om 'Sigøynerne bor og tråkker i sin egen dritt' og «vi var litt usikre på om vi så på dem noe over hundene vi drev og skjøt». Dette er ikke bare nedverdigende og krenkende. Dette er direkte rasistisk og svært alvorlig. Slik karakteristikker kjenner vi igjen fra nazistene i sin tid, sier Khan som er sentralstyremedlem og kulturpolitiker for Oslo Arbeiderparti i Bystyret.

Hun mener Forsvaret nå må rydde opp internt. De må jobbe mot fordommer i egne rekker og rekruttere folk med innvandrerbakgrunn. Politiet har i det siste jobbet aktivt med holdninger til fremmede i egne rekker med hell, Forsvaret burde lære av dette, mener hun.

Khan er heller ikke spesielt imponert over Carl I. Hagens uttalelser i Dagbladet i dag om at norsk kultur er enkelte muslimske kulturer overlegen.

- Dette bekrefter at Hagen ikke selv er rasist, men er veldig glad for at det er mange rasister der ute. Når Hagen snakker varmt for å bekjempe kjønnslemlestelse, er det kynisk. Fremskrittspartiet har alltid vært noe kvinneparti. De er mot kjønnskvotering og vil legge ned likestillingssenteret. Hvorfor bryr han seg plutselig nå?, sier Khan.

<B>PROVOSERT: </B>- Jeg blir både veldig skuffet og forbannet over slike holdninger, sier Saera Kahn til Dagbladet.no om innholdet i den nye rapporten fra Forsvaret.<br>Foto: SCANPIX