Dette er reglene Stordalens kjendisrestaurant har brutt

Sjekket ikke lønns- og arbeidsvilkår hos underleverandør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag skriver Dagbladet om Extra Rent-ansatte Zaida Erazo Menezes (38), som vasket svart i to år i kjendisrestauranten Annen Etage.  Restauranten, som eies av milliardæren Petter Stordalen og kjendiskokken Ole Johnny Eikefjord, brukte Extra Rent Limited som underleverandør i flere år for å få vasket restauranten, men overfor Dagbladet innrømmer de at de aldri sjekket lønns- og arbeidsvilkårene til kvinnen som vasket restauranten.  - Vi erkjenner at vi er lovpålagt å sjekke lønns- og arbeidsvilkår. Det gjorde vi ikke. Det er flaut, sier daglig leder ved restauranten, Ole Johnny Eikefjord, til Dagbladet.

Lovpålagt Arbeidstilsynet sier til Dagbladet at alle bedrifter som bestiller renholdstjenester er lovpålagt å sjekke lønns- og arbeidsvilkårene til de som vasker for bedriften, den såkalte «påseplikten».

Dette gjelder i de bransjene som er allmenngjorte, som betyr at de har lovpålagt minstelønn. For eksempel er renholdsbransjen allmenngjort, noe som betyr at bransjen har en lovpålagt minstelønn på 169 kroner i timen.  - Dette kan oppfylles ved at for eksempel bestiller har en kontraktsklausul hvor det står at arbeidstakere minst skal ha de lovpålagte lønns- og arbeidsvilkårene, sier regiondirektør for Arbeidstilsynet i Oslo, Ørnulf Halmrast, til Dagbladet. I tillegg har bedriften ansvar for å sjekke arbeidsforholdene ved å hente inn dokumentasjon, som lønnsslipper og arbeidskontrakt, forteller Halmrast.  Zaida hadde verken arbeidskontrakt eller lønnsslipp, og hun fikk langt lavere enn lovpålagt minstelønn - helt ned til 78 kroner i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer