Klimakrangel mellom Trine, Erna og Siv

Dette er regnestykket som gjør Trine personlig skuffet over Erna

Utslippene kuttes med kun 2,1 prosent innen 2030: - Et statsbudsjett uten klimaambisjoner.

IKKE FORNØYD: Venstre-leder Trine Skei Grande er ikke fornøyd med klimaprofilen på årets statsbudsjett. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
IKKE FORNØYD: Venstre-leder Trine Skei Grande er ikke fornøyd med klimaprofilen på årets statsbudsjett. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det var Erna Solberg som personlig som ga oss et løfte om «betydelige reduksjoner». Hvis hun ikke har noe mer å gå på, så må hun si det fra Stortingets talerstol, sa Trine Skei Grande til pressen etter finanstalen til Siv Jensen.

Venstre-lederen gjør det klart at dette er et budsjett hun ikke kan støtte med mindre de får betydelige seiere i forhandlingene, og at hun fortsatt er villig til å trekke sin støtte til regjeringen

- Regjeringens forslag kan neppe sies å være et bidrag til å innfri hverken Paris-avtalen eller Stortingets egne mål på klimaområdet, sier Venstreleder Trine Skei Grande til Dagbladet.

Også Venstres finanspolitiske talsperson Terje Breivik feller en knusende dom over klimaprofilen i statsbudsjettet.

- Dette er et klimabudsjett uten ambisjoner. Det er selvsagt ikke godt nok at statsbudsjettet ikke oppfyller de løftene Erna Solberg har gitt både Stortinget og FN, sier Breivik.

Torsdag la finansminister Siv Jensen fram regjeringens forslag til statsbudsjett.

I framskrivingen i budsjettet fra 2014, da også basert på den rødgrønne politikken, framgår det at med dette budsjettet så legges det opp til en reduksjon av utlipp i ikke-kvotepliktig sektor fra 2014 til 2030 på bare 0,3 millioner tonn reduksjon CO2-ekvivalenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer