- Dette er reine «Orderud II»

- Det er helt uholdbart at jeg som forsvarer får mer informasjon om saken i tabloidavisene enn hos politiet. Jeg fikk ikke ut saksdokumentene før fengslingsmøtet mot min klient startet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Oscar Ihlebæk er ikke nådig mot det han kaller «Orderud-tilstander» i forbindelse med Egersund-drapet. Han mener det lokale politiet har opptrådt direkte klønete.

Kjendisadvokaten skal forsvare 39-åringen som er siktet for å ha drept en jevnaldrende mann i Egersund natt til søndag. Han mener at politiets taushet skaper flere problem enn de løser.

- Når dere mediefolk ikke får vite noe starter dere ofte egen etterforsking og det er slett ingen fordel for politiet og rettsvesenets håndtering av kriminalsaker, sier Ihlebæk.

Politijurist Arvid Malde ved Rogaland politidistrikt vil ikke kommentere Ihlebæks uttalelser. Han vil heller ikke kommentere hvorfor det tar så lang tid å få identifisert den drepte.

Lukket møte

Fengslingsmøtene gikk bak lukkede dører i går kveld.

- Jeg reagerer også på at det i større og større grad blir regel mer enn unntak å lukke fengslingsmøtene. På den måten sikrer politiet seg informasjonsmonopol, og kan styre hva offentligheten får vite, sier en frustrert Ihlebæk til Dagbladet. Han mener også at politiet ignorerer at aktor og forsvarer i utgangspunktet skal være likeverdige parter i retten.

- Det er ikke lett for meg å gjøre en fullgod jobb når politiet gir meg dokumentene i saken et par minutter før retten ble satt.

4 + 4 uker

Politiet la ned påstand om fire ukers varetektsfengsling for mannen og kvinnen som nå er siktet etter straffelovens paragraf 233 for drap eller medvirkning til drap. Den mannlige siktede har akseptert varetektsfengslingen, mens den 27-årige kvinnen fra Sokndal som også er siktet har erklært seg ikke skyldig og motsatt seg varetektsfengsling. Kjennelsen kommer i dag. Ingen av de to siktede har villet forklare seg.

- Min klient ser at det er skjellig grunn til mistanke siden avdøde bl.a. funnet i hans leilighet, men selv om han aksepterer varetektsfengslingen betyr det ikke at han samtidig erklærer seg skyldig, presiserer Oscar Ihlebæk.