- Dette er ren kristen forkynnelse

Christina Dahl (49) har en sønn i småskolen. Hun reagerer kraftig på læreboka i KRLE-faget.

«GUD SKAPTE HIMMEL OG JORD»: Slik ser læreboka i KRLE-faget ut for de yngste barna på skolen. På samme måte er de andre religionene presentert, men de har fått tildelt betydelig færre sider. Faksimile/montasje: «Vi i verden 1-4», Fritanke.no
«GUD SKAPTE HIMMEL OG JORD»: Slik ser læreboka i KRLE-faget ut for de yngste barna på skolen. På samme måte er de andre religionene presentert, men de har fått tildelt betydelig færre sider. Faksimile/montasje: «Vi i verden 1-4», Fritanke.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er ren forkynnelse. Det er skrevet i enklest mulig tekst, og barna har ikke sjanse til å få en kritisk distanse til stoffet, sier Christina Dahl (49) til Dagbladet.

Småbarnsmoren fra Kolvereid i Nord-Trøndelag er oppbrakt over læreboka sønnen (7) har fått utdelt til bruk i faget kristendom, religion, livssyn og etikk (KRLE) - «Vi i verden» (Cappelen Damm 2006). Hun trekker fram at barna får servert illustrasjoner med tekster som «Gud skapte himmel og jord» og «Gud skapte dyrene og menneskene».

- I tillegg tar kristendommen halvparten av plassen i boka. De andre religionene og livssynene deler resten, sier hun.

- Opplæring i kreasjonisme Det var Human-Etisk Forbunds nettavis Fritanke.no som først omtalte saken. Dahl sier til avisa at hun frykter lettpåvirkelige små barn vil ta bokas tekster bokstavelige, slik at setningene om Gud blir sannheten. 49-åringen savner også presiseringer i boka om at «dette er noe de kristne tror på».

- Da blir jo dette ren indoktrinering. Det er rett og slett opplæring i kristen kreasjonisme. Og saken blir selvsagt ikke bedre av at kristenandelen skal økes ytterligere i det nye KRLE-faget, sier hun til Fritanke.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer