- Dette er ren terrorisme

Angrepet på en sivil boligblokk i Dnipro i Ukraina lørdag «viser nok en gang russernes totale mangel på respekt for menneskeliv», mener ekspert. Dødstallet stiger for hver time, ifølge Zelenskyj.

I BRANN: Ei boligblokk i Dnipro ble truffet av et russisk rakettangrep lørdag 14. januar. Video: Telegram. Vis mer
Publisert

Russiske raketter har lørdag truffet en boligblokk i Dnipro i Ukraina, og Dnipropetrovsk-regionens guvernør, Valentyn Reznitsjenko, opplyste lørdag ettermiddag at fem personer var drept i angrepet mot blokka.

Tallet på sårede har lørdag kveld steget til 39, ifølge guvernøren, som legger til at det er sju barn blant dem, den yngste tre år gammel. Det skal også være mennesker fanget i ruinene av bygningen.

Den pensjonerte generalløytnanten Arne Bård Dalhaug påpeker at den ni etasjer høye blokka på ingen måte er et militært mål.

- Dette er ren terrorisme, som bare rammer sivile. Angrepet viser nok en gang russernes totale mangel på respekt for menneskeliv, sier Dalhaug, som også er tidligere sjef for Forsvarsstaben.

- Dødstallet stiger

Også Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj bruker ordet «terror» når han omtaler angrepet:

- Arbeidet i ruinene i Dnipro fortsetter, vi kjemper for hver og en, hvert eneste liv. Vi vil finne alle som er involvert i denne terroren. Alle må ta ansvar, skriver presidenten på Telegram.

Bilder fra stedet viser en bygning i ruiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer