Dette er restene etter «verdens første massakre»

Over 10 000 år gamle rester av brutalt massedrap i Kenya.

URGAMMEL VOLD:  I 2012 ble levningene etter 27 steinaldermennesker, derav minst seks barn, funnet under åpen himmel langs Turkana-sjøen i Kenya. Tre år etter kan arkeologene som har forsket på dem konkludere med en ting - menneskets ondskap er urgammel. Foto: REUTERS/Marta Mirazon Lahr/Cambridge University
URGAMMEL VOLD: I 2012 ble levningene etter 27 steinaldermennesker, derav minst seks barn, funnet under åpen himmel langs Turkana-sjøen i Kenya. Tre år etter kan arkeologene som har forsket på dem konkludere med en ting - menneskets ondskap er urgammel. Foto: REUTERS/Marta Mirazon Lahr/Cambridge University Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2012 ble levningene etter 27 steinaldermennesker, derav minst seks barn, funnet under åpen himmel langs Turkana-sjøen i Kenya.

Tre år etter kan arkeologene som har forsket på dem konkludere med en ting - menneskets ondskap er urgammel.

De rundt 10 000 år gamle skjelettene viser nemlig det som trolig er verdens eldste kjente massakre ifølge en nypublisert studie, tidligere omtalt av The Telegraph.

Bandt og drepte gravid kvinne Ifølge den britiske avisa har flere av menneskene rester av stikk og kraftige hodeskader, mens en av dem trolig var en gravid kvinne som hadde fått hender og armer bundet sammen før hun ble henrettet.

Science Magazine skriver at stikkskadene trolig kom som følge av piler og kniver,og at mye tyder på at dette var en organisert massakre. 

Hvorvidt slike hendelser fant sted i det jeger- og sankersamfunn har lenge vært debattert blant forskere.

- Naturlig å være aggressiv Professor Robert Foley er blant dem som tolker det nye funnet som en bevis for at ikke mye har forandret seg, teknologiske- og sosiale framskritt til tross.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer